Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ovo što imam u štali ne bih dao ni za vreću para"! Mladi stočar: Mleka ima i za komšije kojima ne naplaćujem

T. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Muharem kaže da je imao ponuda da ide u inostranstvo, ali o tome ne razmišlja. Ne želi kaže da ostavi svoje selo i ljude

  • 2

Muharem Muharemović je stočar iz mesta Pavice u blizini Bugojna koji voli svoju štalu i goveda, a planira da se u budućnosti bavi ovim poslom jer ga prvenstveno voli i vezan je za životinje. Jako vredan momak koji sa svojih 21 godinu razmišlja o životu i kako zaraditi novac.

Kako kaže u reportaži YouTube kanala Srednja Bosna Danas, majka proizvodi od mleka sve što može, a on se brine o štali i hrani.

I dok njegovi vršnjaci “ganjaju” neke druge stvari i ne pomišljaju da uđu u štalu, a ne da se bave stočarstvom, Muharem živi svoj san i poručuje – kad bi mi ponudili vreću para za ovo u štali, ne bi im dao.

Muharem ima kravu, konja i vola. Imao je kaže i junicu, ali je morao da je proda jer je “ubola” komšinicu.

– Nakon toga nisam hteo više da je držim – dodaje.

Muharem itekako vodi računa, kako o životinjama, tako i o štali u kojoj borave. Kaže kako i štala, isto kao i kuća, mora biti uredna i čista.

– Tako bi trebalo biti kod pravog domaćina. Ušao sam ja u mnoge štale i video svega i svačega, ali kao moje nema nigde. Ne volim prljavo, pa sam na beton stavio drvene daske, tako će i njima biti ugodnije – priča Muharem.

Krava je steona, ali se još muze. Kaže kako bi se trebala oteliti u februaru.

– Mleka ima za kućne potrebe, ali i za komšije kojima ne naplaćujem, dadnem onako, jer nije sve ni u parama – govori ovaj mladić.

Za zimu se kaže dobro spremio.

– Sena ima oko hiljadu bala, ima šest plastova. Ima dovoljno i žita koje je pojeftinilo. Neće narod da drži stoku, hoće da su građani, moderni, da imaju auta – ističe Muharem Muharemović.

Kaže da je imao ponuda da ide u inostranstvo, ali o tome ne razmišlja.

– Imao sam ja poziva u Austriju i u Nemačku, ali ja ne mogu i neću raditi ono što ne volim, što me ne ispunjava sretnim – kaže Muharem.

Ne želi kaže da ostavi svoje selo i ljude.

– Možeš i ovde da se zaraditi isto kao i tamo. Sve možeš isto zaraditi. Ma sve se stigne – govori ovaj vredni mladić.

(Telegraf.rs)

Video: Stado Blagojevića iz sela Ruda Bukva ne čuva čobanin već – zmaj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA