≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kidnapovana zbog otkupa: Otkriven navodni motiv otmice i ubistva male Vanje

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osumnjičeni za dvostruko ubistvo Lj.P. od ranije je poznavao i frizera iz Velesa Panče Ž. (74), koji je, takođe, pronađen mrtav

  • 2
Vanja Gorčevska Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

Devojčica Vanja Gorčevska (14) kidnapovana je zbog otkupa od njenih roditelja, a onda ubijena, javlja televizije "Telma".

Osumnjičeni za dvostruko ubistvo Lj.P. od ranije je poznavao i frizera iz Velesa Panče Ž. (74), koji je, takođe, pronađen mrtav.

Iste osobe, kako navodi makedonsko tužilaštvo, ubile su i Vanju i Panča.

Kako javlja "TV Telma", Lj.P. je poznavao od ranije ubijenog frizera iz Velesa, s kojim je doveden u vezu zbog navodnog vađenja zlata.

Vanja je ubijena istog dana kada je prijavljen nestanak u ponedeljak, 27. novembra u 7.35 časova. Ubili su je u 10.00 časova.

Kako navode iz MUP-a, motiv je lični interes, dok je prema njihovim navodima odvedena vozilom ispred svoje kuće i ubijena istog dana.

Kako je ranije preneto, očekuje se da će trojica od petorice osumnjičenih za ubistvo večeras biti privedeni Krivičnom sudu.

"Posle obimnih mera i aktivnosti koje su preuzeli policijski službenici SVR Skoplje, danas je u okolini Skoplja, u blizini Velesa pronađeno telo maloletne osobe V.Đ., čiji nestanak je prijavljen 27. novembra 2023. godine. Pronađeno je i telo osobe P.Ž, (74) iz Velesa, čiji nestanak je prijavljen 24. novembra. U vezi sa ova dva slučajeva osumnjičeno je pet osoba, od kojih je troje zadržano, dok se jedno nalazi van zemlje, a drugo je trenutno u policijskoj stanici", navodi se u saopštenju Državnog tužilaštva.

"Prethodno je, u vezi sa krivičnim delima, pronađeno izgorelo vozilo marke 'citroen', a nakon veštačenja obezbeđeni su materijalni dokazi o umešanosti lica, za koje će, nakon kompletne dokumentacije slučajeva, biti podneta odgovarajuća krivična prijava u koordinaciji sa javnim tužiocem. Iz sprovedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva izvršile iste osobe, čiji je motiv koristoljublje. Takođe, iz sprovedenih operativnih mera, utvrđeno je da je maloletna V.Đ. vozilom odvedena sa ulaza u rezidenciju, a iz datih podataka sa saslušanja je utvrđeno da je ubijena istog dana (27.11.2023. godine) oko 10.00 časova", zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    4. decembar 2023 | 00:14

    Oteli je u pola 8 ujutru,ubili u 10 istog jutra?Cuvajmo nasu decu i zakon se mora poostriti za pedofile ,ubicd dece i kidnapere!Nema da vide svetlost dana dok su zivi!Ej ubiti dete koji monstrum psihopata

  • Nn

    4. decembar 2023 | 09:09

    Otkup se ne čeka samo sat-dva. Ovo jedino može da bude dug, osveta, tako nešto..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA