≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo šta Turska traži od Severne Makedonije da bi isporučila Vanjinog ubicu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osim iskaza osumnjičenih koji na njega ukazuju kao na ubicu, Turci očekuju i materijalne dokaze, odnosno rezultate obdukcije i uzrok smrti

  • 3
Ljupčo Palevski Palčo, Vanja Gorčevska, mapa begstva Foto: Google, Facebook/Privatna arhivaMinistarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

Ministarstvo pravde Severne Makedonije podnelo je 7. decembra Turskoj zahtev za izručenje Ljupča Palevskog-Palča, prvoosumnjičenog za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske iz Skoplja i 74-godišnjeg frizera Panča Žežovskog. Turske vlasti su Palevskom odredile ekstradicioni pritvor od 40 dana.

Kako javlja portal "Skopje info", Ambasada Republike Severne Makedonije u Ankari uputila je pismo Ministarstvu pravde u kojem obaveštava da uručuje notu dobijenu od Ministarstva spoljnih poslova Republike Turske.

"U odgovoru na dopis Ambasade Republike Severne Makedonije u Ankari od 6. 12. 2023. godine, u kojem se navodi da je Ljupču Palevskom na osnovu pisma dobijenog od Kancelarije glavnog javnog tužioca Balikešira određen ekstradicioni pritvor od 40 dana", navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Turska će brzo vratiti Palča u Makedoniju samo ako domaće pravosudne vlasti pošalju svojim kolegama čvrste dokaze da je ubio dvoje ljudi, inače Palevski možda nikada neće biti izveden pred lice pravde u toj zemlji.

Osim iskaza osumnjičenih koji na njega ukazuju kao na ubicu, Turci očekuju i materijalne dokaze, odnosno rezultate obdukcije i uzrok smrti, navodi taj portal.

(Telegraf.rs)

Video: Hronologija krvavog pira koji danima potresa ceo region

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    12. decembar 2023 | 01:26

    Turska je stvarno banana drzava.

  • Maja

    12. decembar 2023 | 09:07

    Tako i treba, ako je neka muljacina oko tog slucaja saznace se sad kad je na medjunarodnom nivou!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA