≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšeni Mladen Samardžija predat Tužilaštvu

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samardžija je uhapšen na Jahorini, zbog sumnje da je umešan u trgovinu narkoticima

  • 1

Pripadnici MUP-a Republike Srpske predali su Tužilaštvu BiH uhapšenog Mladena Samardžiju, jednog od 50 najtraženijih sa liste begunaca Evropske unije.

Samardžija je uhapšen na Jahorini, zbog sumnje da je umešan u trgovinu narkoticima.

Uhapšen je u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Specijalne antiterorističke jedinice MUP Republike Srpske.

On se već duže vreme nalazio u bekstvu od slovenačkog pravosuđa, koje je za njim raspisalo poternicu zbog umešanosti u organizovani kriminal i trgovinu narkoticima, kao i izbegavanja dolaska na sud, pred kojim se protiv njega vodi postupak.

Slovenački mediji su navodili da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u augustu 2020. godine bio meta prikrivenih istražilaca slovenačke policije.

 

Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.

On je i prošle godine hapšen na Palama, kada mu je u vozilu pronađeno 58.400 evra u kešu i četiri mobilna telefona koji su zajedno sa automobilom privremeno oduzeti. Posle toga je pušten na slobodu, jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo. Samardžija se u medijima pominjao i kao kum vođe „škaljarskog klana“ Jovana Vukotića, koji je ubijen u Turskoj.

Sarajevska N2 tv. piše da je u akciji Tokio, u kojoj je uhapšen Samardžija, privedena i Tijana Tegeltija, bivša supruga predsednika Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH Milana Tegeltije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lora

    12. decembar 2023 | 14:35

    A sto nisu uhapseni oni koji po Srbiji rasturaju i prodaju drogu?! Nema mesta u Srbiji, gde dileri ne prodaju drogu. Gde su oni glavni, koji "mirno i bezbedno" prenose drogu, preko granicekoji.!? Kako ulazi droga u Srbiju uz ciju protekciju?! Jer drzava sigurno ne brani, cim oni uvoze velike kolicine. Ako je policija cuvala plantazu marihuane a ministri plevili i negovali biljke, verovatno i ovde nesto"pleve"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA