≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sramna kazna za Dalibora koji je bejzbol palicom ubio trudnu suprugu: Tužilaštvo će da se žali na presudu

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikolić je u januaru prošle godine, satima brutalno tukao suprugu pred troje dece sve dok nije izdahnula

  • 3
Trudna žena, sudijski čekić, trudnica Foto-kolaž: Shutterstock

Više državno tužilaštvo žaliće se Apelacionom sudu Crne Gore na presudu Višeg suda kojom je Dalibor Nikolić prvostepeno osuđen na 12 godina zatvora jer je prošle godine trudnu suprugu Zimritu Nerdu satima brutalno tukao bejzbol palicom i šakama nakon čega je preminula.

"Posebno zbog činjenice da je Viši sud izmenio činjenični opis i pravnu kvalifikaciju krivičnog dela", saopštila je Portalu RTCG rukovodilac i portparol Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica.

Podsetimo, tužilaštvo je zahtevalo maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo, ali Viši sud je procenio da Nikolić "nije nameravao" da ubije svoju suprugu.

Kako je ova presuda naišla na revolt građana, Viši sud se dva puta obratio javnosti sa obrazloženjem odluke. Naglasili su da je presuda prvostepena i nepravosnažna.

"Sud nije mogao da prihvati pravnu kvalifikaciju krivičnog dela teško ubistvo, jer u konkretom slučaju, po mišljenju suda, nije postojao umišljaj za ovo krivično delo, pa ni eventualni umišljaj, kako je stavljeno na teret izmenjenom optužnicom. (...) Sud nije mogao sa sigurnošću izvesti zaključak da je ovaj udarac pesnicom zadat sa umišljajem da se izvrši krivično delo teško ubistvo, usled čega je izvršio pravnu prekvalifikaciju krivičnog dela", saopšteno je, između ostalog iz Višeg suda.

Nikolić je u januaru prošle godine, satima brutalno tukao Zimritu pred troje dece, a njene povrede u obdukcionom nalazu su opisane na četiri strane. Klinički centar Crne Gore (KCCG) konstatovao je da je ubijena žena imala brojne povrede na glavi, izliv krvi na mozak, nagnječenje lobanje, prelome kostiju na rukama i nogama...

Direktorka Centra za ženska prava Maja Raičević juče je na protestu ispred zgrade Višeg suda najavila masovne građanske proteste ukoliko Vlada Crne Gore "ne reformiše ovaj truli sistem, ako država ne preuzme odgovornost za zaštitu svih žrtava nasilja".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanislava

    13. decembar 2023 | 08:45

    40 g. zatvora ili dozivotna robija.

  • Dragan

    13. decembar 2023 | 08:15

    Pa šta je za doživotnu ako ovo nije?

  • Anonimno

    20. decembar 2023 | 11:32

    Ja sam samohrana majka,moj bivsi suprug prijeti,uhodi,prati...dokaze imam Sudija odbija da vidi dokaze.Mediji ce itekako prihvati sve ove dokaze,objavit ce se sve javno,kao i ime i prezime Sudije koja drugi put sve dokaze odbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA