≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podneta disciplinska tužba protiv sudije iz Gradačca: Odbila da se Nerminu zabrani prilaz Nizami

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudija Lejla Numanović odbila je zahtev policije u Gradačcu da monstrumu Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilaz Nizami Hećimović, koju je on nedugo zatim brutalno likvidirao.

  • 4
Nermin Sulejmanović,  Nizama Hećimović Foto: Facebook, Instagram/iron_bb24, A. Bešić/Avaz

Ured disciplinskog tužioca (Ured) Visokog sudskog i tužilačkog veća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) Prvostepenoj disciplinskoj komisiji VSTV BiH podneo je disciplinsku tužbu protiv Lejle Numanović, sudije Opštinskog suda u Gradačcu, zbog disciplinskog prekršaja "nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti", saznaje portal "Avaza".

Ova informacija potvrđena je za Avaz iz Ureda disciplinskog tužitelja VSTV.a-

"Nije zatraženo privremeno udaljenje od dužnosti sudije Numanović, zato što nisu ispunjeni uslovi propisani članovima 76. i 77. Zakona o VSTV-u BiH", rečeno je za Avaz.

Podsećamo, sudija Lejla Numanović odbila je zahtev policije u Gradačcu da monstrumu Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilaz Nizami Hećimović, koju je on nedugo zatim brutalno likvidirao.

Numanović je, i pored izjave nastradale Hećimović te službene beleške pripadnika MUP-a TK, odbila zahtev da se nasilniku zabrani prilazak nevenčanoj supruzi - koju je, da stvar bude gora, pretukao jer mu je servirala neukusnu hranu – zbog, kako je navela, nedostatka dokaza.

Da podsetimo, Nermin Sulejmanović je 11. avgusta ove godine u Gradačcu, prvo brutalno pretukao, a zatim i hicem iz pištolja usmrtio svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović naočigled njihove bebe, dok je čin prenosio uživo putem društvene mreže Instagram.

Nakon toga je usmrtio još dve osobe, oca i sina Đengiza i Denisa Ondera, dok je dvojicu muškaraca i jednu ženu ranio.

Cela drama odvijala se satima na ulicama Gradačca, a nakon što ga je policija opkolila na jednoj farmi izvan grada, Sulejmanović je počinio samoubistvo.

(Telegraf.rs)

Video: Rekonstrukcija nezapamćenog zločina u Gradačcu: Od prijavljivanja nasilja u porodici, do samoubistva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DEX

    13. decembar 2023 | 12:36

    Kakva disciplinska robija odmah deset godina pa nek vidi gde je pogresila i sta je trebalo i za nauk drugima .

  • Lol

    13. decembar 2023 | 12:39

    Malo. Ništa neće vratiti ženu iz groba, ali bi bilo pošteno makar po par godina zatvora svima koji su bili dužni da reaguju a nisu.

  • Mile

    13. decembar 2023 | 14:19

    Ne mozete joj nista..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA