Vreme čitanja: oko 1 min.

Haos u Dalmaciji, bura dostiže udare od 150 km/h: "Baca motore, sve je jača"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako stoji na stranicama DHMZ-a, udari olujne bure u Srednjoj Dalmaciji, naročito pod Biokovom, jačine su i do 150 kilometara na sat

  • 0
Ciaran oluja nevreme Foto: Andy Gardner/Story Picture Agency / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zbog olujne bure u Dalmaciji zatvoren je autoput A1 između Svetog Roka i Posedarja. Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za Jadran zbog bure, što označava izuzetno opasno vreme, javlja 24sata.hr.

Posebne probleme bura stvara na splitskom području gde su čelične konstrukcije gotovo srušenog hotela Marjan počele da padaju na ulicu i saobraćajnicu u blizini Zapadne obale.

"Konstrukcije se njišu na buri i može biti jako opasno. Nemojte se kretati kod hotela jer može biti jako neugodno i opasno", rekao je za "Dalmacija danas" zabrinuti prolaznik.

"Mogu stradati ljudi ili vozila. Ne daj Bože da padne neka čelična konstrukcija", dodao je.

Bura se pojačava

"Krenuli smo autoputem iz Splita oko 13 sati, ali su ga zatvorili i upali smo u saobraćajni čep, još se vozimo prema Zagrebu", ispričao je čitlac 24sata.hr.

"Užasno duva ceo dan, bura se pojačava", rekla nam je čitateljk iz Splita.

"Upravo sam se vratila iz bolnice, na putu kod Firula su polegli motori, bacila ih je bura, i reklamni panoi kafica su razbijeni", rekla nam je Splićanka.

Kako stoji na stranicama DHMZ-a, udari olujne bure u Srednjoj Dalmaciji, naročito pod Biokovom, jačine su i do 150 kilometara na sat.

"Vreme je vrlo opasno i podrazumijeva visok nivo opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebno pomorcima. Takođe, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svesni opasnosti i obratite pažnju i pratite najnovije vremenske izveštaje. Savetujemo javnost da izbegava putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja", navodi se u upozorenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA