Vreme čitanja: oko 2 min.

Upozorenje na nevreme: Hrvatska se sprema za mogući prekid struje i saobraćaja, stiže jaka oluja

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U Splitu se očekuje jaka i olujna bura

  • 0
Slovenija nevreme Foto: Tanjug/Hina/Mario Strmotić

Na Jadranu sunčano i vetrovito. U unutrašnjosti delimično sunčano, a uz mestimično više oblaka u Gorskom kotaru i Lici lokalno će biti susnežice i snega. Vetar na kopnu slab do umeren severoistočni i severni, u gorju jak s mogućim olujnim udarima. Na Jadranu će duvati Na Jadranu će duvati umerena do jaka bura, mestimično s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim. Krajem dana i posebno u noći vetar u slabljenju. Najviša dnevna temperatura vazdiha od 3 do 7 na kopnu, a između 9 i 12 °C duž obale, te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, piše 24sata.hr.

Kakvo će vreme biti sutra?

Prevladavaće sunčano, na Jadranu i vedro, ali u unutrašnjosti ujutro i deo prepodneva mestimično magla. Vetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će umerena i jaka bura, podno Velebita i Biokova na udare i olujna sredinom dana oslabiti, a prema otvorenom moru će duvati umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura od -4 do 0, na Jadranu od 3 do 8 °C. Najviša dnevna između 6 i 9 u unutrašnjosti, duž obale i na ostrvima od 11 do 15 °C.

Upozorenja za Dalmaciju

Na Jadranu se upalio crveni meteoalarm za četiri regije, i to Kvarner, Velebitski kanal, Severnu i Srednju Dalmaciju.

Za Velebitski kanal prognoziraju mestimično jaku olujnu buru. Najjači udari vjetra 35-90 čvorova (65-165 km/h)

Uticaj: Vreme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku opasnost za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Takođe, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svesni opasnosti i obratite pažnju i pratite najnovije vremenske izveštaje. Savetuje se javnost da izbjegava putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je verovatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o saobraćaju.

Za četiri regije upaljen je narančasti meteoalarm.

Za Split prognoziraju jaku i olujnu buru. Srednja brzina vetra > 65 km/h; Najjači udari vjetra > 90 km/h

Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od povreda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana i letećih krhotina. Moguć je prekid saobraćaja i prekid snabdevanja električnom energijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA