≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj granični prelaz je pakao za kriminalce sa Balkana: Neverovatno koliko ih je uhapšenih u nekoliko dana

Ekipa Telegrafa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samo par dana ranije uhapšen je državljanin Hrvatske (46) koji se nalazio na Interpolovoj potjernici po zahtjevu Bosne i Hercegovine

  • 0
Gužve granica Batrovci Printskrin: AMSS

Pripadnici granične policije na prelazu Karavanke poslednjih nekoliko dana izvršili su priličan broj hapšenja osoba sa područja Balkana za kojima su bile raspisane međunarodne poternice.

Poslednji u nizu je državljanin Srbije (40) koji je sinoć uhapšen nakon što je utvrđeno da za njim postoji aktivan nalog za privođenje koji je raspisalo javno tužilaštvo iz Salcburga zbog optužbi za teške krađe i provale. On je odmah sa graničnog prelaza sproveden u zatvor u Klagenfurtu po nalogu istog tužilaštva, prenose Nezavisne novine.

Samo par dana ranije uhapšen je državljanin Hrvatske (46) koji se nalazio na Interpolovoj potjernici po zahtjevu Bosne i Hercegovine. Kako prenose austrijski mediji, on je otkriven dok je automobilom nemačkih regitarskih tablica prelazio iz Slovenije u Austriju. Kako su policajci rutinski proverili dokumente, shvatili su da je reč o čoveku sa poternice. Navodno, i sam je bio iznenađen privođenjem.

- Reč je o osobi sa Interpolove poternice i postoji nalog za hapšenje. Mi smo samo postupili po tom nalogu - rekli su u policiji.

Na istom graničnom prelazu otkriven je i državljanin BiH (43) kojem je zabranjen ulazak u Austriju. Nakon kratke provere ispostavilo se da je reč o čoveku koji je pre 15 godina počinio nasilni zločin, zbog kojeg je i osuđen:

- Tokom provere otkrili smo da je on osuđen na nekoliko godina zatvorske kazne zbog nasilnog zločina iz 2006. godine. Tada je uslovno pušten na slobodu, ali uz trajnu zabrana ulaska u zemlju - saopštila je policija. Jedna od zanimljivosti hapšenja ovog bh. državljanina jeste i to da je on u domovini čak i legalno promenio ime kako bi pokušao da izbegne ovu zabranu, ali mu nije uspelo. I on je sproveden u zatvor u Klagenfurtu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA