Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako su hrvatski portali prokomentarisali prve rezultate izbora u Srbiji

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izbori u Srbiji bili su glavna tema i u hrvatskim medijima

  • 0
Srbija izbori 2023.Hrvatski mediji Foto: Shutterstock, Index, Dnevnik, Večernji, Jutarnji, 24sata

U Srbiji su danas održani republički, pokrajinski, beogradski i lokalni izbori, a izborni dan pratili su i mediji u regionu.

Nakon što su birališta zatvorena u 20 sati, usledili su prvi preliminarni rezultati izbora, a prema prvim projekcijama IPSOS/CeSID-a, na osnovu 71,8 obrađenog uzorka, lista "Srbija ne sme da stane" osvojila je na parlamentarnim izborima 46,7 odsto glasova, lista "Srbija protiv nasilja" 23 odsto, lista oko SPS-a 6,9 odsto, koalicija Nada 4,8 odsto i "Mi - Glas iz naroda" 4,8 odsto, rekao je Ivo Čolović iz Cesida.

Izbori u Srbiji bili su glavna tema i u hrvatskim medijima.

Portal Index.hr je u tekstu pod naslovom "Vučićeva stranka uvjerljivo pobijedila u Srbiji. Oporba: Uzimamo Beograd", objavio prve rezultate današnjih izbora.

Portal Jutarnji.hr takođe donosi prve rezultate izbora sa naslovom "Stižu prvi rezultati, Brnabić: ‘Dobrodošli na slavlje!‘; Oporba: ‘Uzet ćemo  Beograd‘.

Današnji izbori glavna su tema i hrvatskog 24sata, pod naslovom: "Prvi neslužbeni rezultati izbora u Srbiji: Vučićeva stranka u vodstvu s 46,6 posto glasova".

Izbore u Srbiji pratio je i Večernji list, "Stigle prve procjene rezultata: Vučiću 46,6 posto glasova, 'Srbija protiv nasilja' osvojila 23 posto", dok je Dnevnik.hr prve rezultate saopštio u naslovu "Vučićev SNS zasad u debelom vodstvu, u Beogradu se brojke čekaju. Oglasila se Brnabić: "Opozicija tu sigurno ima plan".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA