Vreme čitanja: oko 2 min.

Uhapšen profesor koji se potukao s učenikom u zagrebačkoj školi: Policija objavila detalje incidenta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Direktorka škole je u odgovoru Indexu rekla da će profesor dobiti otkaz

  • 6
Tuča nastavnika i učenika u srednjoj školi u Zagrebu Printscreen: Index.hr

Snimak iz tehničke škole u Zagrebu na kom se vidi kako se profesor i učenik tuku, objavili su juče hrvatski mediji, a profesor je sada uhapšen.

Index raspolaže snimkom na kom se vidi kako u razredu učenik s mobilnim telefonom u rukama dolazi do profesora, koji sedi za svojim stolom, i prilazi mu vrlo blizu. Profesor pokušava da ga odmakne od sebe i odguruje ga, a sve rezultira uzajamnim rvanjem, a onda i fizičkim sukobom.

Snimak počinje pre samog sukoba. Vidi se učenik kako prilazi profesoru, a neko iz glupe ga ciljano snima. Na snimku, koju su očito napravili učenici, čuje se muzika i zamor, učenici pričaju dok profesor sedi za stolom.

Kako saznaje Indexi, policija je intervenisala povodom ovog slučaja.

"Nakon uviđaja utvrđeno je da je 61-godišnji profesor škole dvojici učenika za vreme održavanja nastave u školi naneo povrede. Tim učenicima je odmah pružena lekarska pomoć i utvrđeno je da su obojica u događaju lakše povređeni i nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom", saopštila je policija.

"Istog dana, 61-godišnji profesor je uhapšen nakon čega je po dovršenom kriminalističkom istraživanju utvrđeno da je na štetu maloletnih učenika počinio krivično delo nanošenja teške telesne povrede u pokušaju i dva krivična dela povrede detetovih prava", dodaje se.

Zbog navedenih krivičnih dela on je predat pritvorskom nadzorniku i protiv njega je podneta krivična prijava.

Direktorka škole je u odgovoru Indexu rekla da će profesor dobiti otkaz, međutim, nije odgovorila na pitanje da li će sankcije snositi i učenici.

"U navedenom je slučaju škola je postupila u skladu sa protokolom, o događaju je obavestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u toku. Detalje slučaja i njihova postupanja, međutim, ne možemo da iznosimo. Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja i držimo da nasilje nema opravdanja, nezavisno o okolnostima. U skladu sa navedenim, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu pomenutom nastavniku", poručila je direktorka škole Bosiljka Galenić.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera kojot

    20. decembar 2023 | 14:12

    To je ta evropska demokratija,koju oni hoce da uvedu u Srbiju.

  • Tačka

    20. decembar 2023 | 14:29

    Pod hitno dodeliti status službenog lica u školama da zaštitimo te uĉene ljude - ovo je sramota za sve nas da ovog čoveka otpuste zbog dva buzdovana . Strašnoooo !

  • BAJA

    20. decembar 2023 | 16:15

    Zasto profesor, istrazite malo sta skotovi neodgojeni rade u skoli i koliko napadaju profesore pa i roditelje isto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA