Vreme čitanja: oko 1 min.

Damir Habijan izabran za novog ministra ekonomije Hrvatske: Predstavnici SDP-a napustili sednicu

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslanici najuticajnijeg opozicionog SDP su uoči glasanja napustili sednicu, a na svojim mestima ostavili su fotografije bivših ministara

  • 0

Hrvatski sabor je na današnjoj vanrednoj sednici potvrdio izbor Damira Habijana za novog ministra privrede i održivog razvoja.

Prethodno je održana sednica parlamentarnog Odbora za privredu i zaštitu okoline na kojoj je Habijan poručio da će se u svom radu odlučno suprotstaviti eventualnim nepravilnostima ili nezakonitostima.

Poslanici najuticajnijeg opozicionog SDP-a su uoči glasanja napustili sednicu, a na svojim mestima ostavili su fotografije bivših ministara.

Tokom gotovo dva mandata vlade premijera Andreja Plenkovića iz izvršne vlasti je otišlo 30 ministara, uglavnom zbog afera na temu korupcije.

Opozicioni Domovinski pokret gradonačelnika Vukovara Ivana Penava najavio je da neće podržati Habijana za ministra privrede, jer je, kako je rekao, on nastavak loše politike premijera Plenkovića.

"Stav Domovinskog pokreta je da nećemo podržati ovaj predlog iz jednostavnog razloga, jer je reč o kontinuitetu politike Vlade Andreja Plenkovića, gde je Habijan, čini mi se četvrti ministar privrede", rekao je Penava na konferenciji za novinare u Saboru.

Habijan je predložen za ministra privrede umesto smenjenog Davora Filipovića, nakon što su u javnosti procurele informacije o kompromitovanom radu njegovog posebnog savetnika Juricu Lovrinčevića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA