Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudija se smilovao Marku koji je ostao u čudu kada je naduvao 2,62 promila: "Pa kako, popio sam pola litre…"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudija mu se smilovao pa ga je kaznio blaže od minimalno propisanog iznosa

  • 0
Alko test, alkotestiranje Foto-ilustracija: Shutterstock

Marko, čije prezime nije saopšteno, je proglašen krivim i osuđen jer je mortus pijan upravljao automobilom oko ponoći blizu Čazme u Hrvatskoj, javlja danica.hr.

Kako se navodi u presudi, Marko (35) je u avgustu "oko 23.55 sati u mestu Narta upravljao putničkim automobilom bjelovarske registarske oznake pod uticajem alkohola, a što je utvrđeno primenom alkometra 'Drager', u koncentraciji od 2,62 promila".

Marko je policiji odmah priznao da je te noći "malo popio, ali ne previše".

Rekao je kako je popio pola litre popularnog likera.

"Iz toga proizlazi da je on zaista konzumirao alkohol pre upravljanja vozilom i radilo se o 0,5 litara žestokog pića. Tačna i precizna koncentracija alkohola iskazana je na mernom instrumentu i iznosila je 2,62 g/kg, nakon oduzimanja tolerancije na merni uređaj."

"Radi se o znatnom stepenu etiliziranosti kod kojeg nije dozvoljeno da bilo koja osoba upravlja nekim prevoznim sredstvom. Na rezultat provedenog testiranja okrivljeni nije imao nikakve primedbe, što znači da ne poriče utvrđenu koncentraciju alkohola", naglasio je prekršajni sudija.

Marko je kažnjen sa 1.000 evra i 25 evra troškova prekršajnog postupka. Dobio je i tromesečnu zabranu upravljanja. Presuda je nepravosnažna, pa se na nju može žaliti.

Sudija mu se smilovao pa ga je kaznio blaže od minimalno propisanog iznosa. Kazna za toliko promila iznosi od 1.320 do 2.650 evra ili 60 dana zatvora. I to bez obzira što je Marko ranije već prekršajno kažnjavan u saobraćaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA