Vreme čitanja: oko 1 min.

Podignuta optužnica protiv načelnika Murtera, trošio javni novac u bordelima

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Optužnica je podignuta i protiv preduzetnika Tomislava Pešića, koji je osumnjičen da je Turčinova podsticao na zloupotrebu položaja i ovlašćenja

  • 2
Bordel, ilustracija Foto: Shutterstock

Hrvatski Ured za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) saopštio je danas da je nakon sprovedene istrage optužnica podignuta protiv načelnika Murtera Tonija Turčinova, zbog zloupotrebe položaja i ovlašćenja.

Optužnica je podignuta i protiv preduzetnika Tomislava Pešića, koji je osumnjičen da je Turčinova podsticao na zloupotrebu položaja i ovlašćenja.

Optužnica je podignuta pred Županijskim sudom u Splitu, a reč je o načelniku koji je novac građana trošio, između ostalog, i po autrijskim bordelima.

Turčinov je u bordelu u Austriji u aprilu 2019. službenom karticom Opštine platio usluge u iznosu 1.560 evra, a tvrdio je da je službenu platnu karticu tom prilikom koristio greškom.

Nakon izbijanja afere najavio je da podnosi ostavku na mesto odbornika u županijskoj skupštini, ali i da, uz podršku svojih saradnika i sugrađana, nastavlja da radi na započetim projektima u Opštini Murter-Kornati, što drugim rečima znači da je ostao načelnik, piše hrvatski portal Index.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag

    29. decembar 2023 | 17:44

    Pa rekao je da je greškom platio sa službenom karticom 😆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA