Vreme čitanja: oko 1 min.

Milo Božović i Miloš Medenica ostaju u pritvoru

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Apelacioni sud je odbio predlog da im se pritvor ukline uz jemstvo

  • 0

Apelacioni sud odbio je kao neosnovane žalbe branilaca Miloša Medenice i predsednika Opštine Budva Mila Božovića na rešenja Višeg suda u Podgorici o odbijanju jemstva i produženju pritvora.

Viši sud je prethodno odbio kao neosnovan predlog branioca Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva od 788,8 hiljada evra.

Apelacioni sud je prihvatio razloge koji su dati u prvostepenom rešenju da ponuđeno jemstvo u konkretnom slučaju ne predstavlja dovoljnu garanciju za obezbjeđenje prisustva okrivljenog na glavnom pretresu i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

"Ovo između zbog toga što je u pogledu dela jemstva u odnosu na određene davaoce jemstva pokrenuta finansijska istraga, a preostala vrednost ponuđenog jemstva koje nije obuhvaćeno finansijskom istragom nije dovoljna garancija za obezbeđenje prisustva okrivljenog na glavnom pretresu", navodi se u saopštenju Apelacionog suda, pišu Vijesti.

Apelacioni sud je odbio i žalbu protiv rešenja Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora Božoviću.

"Navedenim rešenjem Višeg suda u postupku kontrole pritvora produžen je pritvor Božoviću jer postoje okolnosti koje ukazuju da bi se ovaj okrivljeni, ukoliko bi se našao na slobodi, dao u bekstvo, a takođe krivična dela stavljena mu na teret su posebno teška zbog načina izvršenja", navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA