≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vojna policija zatekla drogirane vojnike: Skandal u Crnoj Gori

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bilo je i pijanih vojnika

  • 7
Crnogorska vojska, crne gore, crna gora, vojnici, vojnik Foto: Wikipedia/CRNAGORAMNE

Više pripadnika Vojske Crne Gore bilo je pozitivno na psihoaktivne supstance prilikom nenajavljenih kontrola Vojne policije obavljenim u više gradova, piše Dan.

Kako navode, pojedini vojnici bili su pozitivni i na alkohol. Iz Ministarstva odbrane (MO) potvrdili su "Danu" da su testiranja ukazala na moguće prisustvo psihoaktivnih supstanci kod nekoliko mlađih članova kolektiva.

Kontrole Vojne policije sprovedene su u Baru, Danilovgradu i Golubovcima, gde je, kako se navodi, više pripadnika VCG bilo pozitivno na psihoaktivne supstance i/ili alkohol. Prema nezvaničnim saznanjima „Dana“, na alkohol je bilo pozitivno sedam pripadnika VCG u Baru, a na psihoaktivne supstance i alkohol šest vojnika u jedinicama u Golubovcima i Danilovgradu.

U međuvremenu im je nezvanično rečeno da su kontrole Vojne policije sprovođene i u Pljevljima, gde je takođe bilo vojnika pozitivnih na psihoaktivne supstance.

"U sklopu obavljanja redovne i nenajavljene kontrole stanja u jedinicama Vojske Crne Gore, nadležni vojni organi su testiranjem došli do podataka koji ukazuju na moguće prisustvo psihoaktivnih supstanci kod nekoliko mlađih članova kolektiva. Kontrola je sprovedena u ranim jutarnjim satima u ponedeljak, što ukazuje na ponašanje i postupanje ovih pripadnika VCG tokom vikenda", naveli su iz Ministarstva odbrane.

Naglasili su, da su u skladu sa procedurama, njihovi komandiri i rukovodeći kadar upoznati sa rezultatima kontrole i trenutno se realizuju unutrašnje procedure, u okviru zakonske regulative MO i VCG.

Vojska Crne Gore ima 2.368 formacijskih mesta, a trenutno je popunjeno 1.939. Od tog broja, kako je prikazano u informaciji o stanju u VCG od kraja oktobra, 282 su oficiri, 779 podoficiri, 617 vojnika po ugovoru i 254 civilna lica u službi u Vojsci. Trenutno je nepopunjeno 429 formacijskih mjesta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA