Vreme čitanja: oko 1 min.

Tuga! Udruženje iz Makarske podelilo fotografije mačke uginule od pirotehnike: Nije joj bilo spasa

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Želimo samo pravdu i da neko odgovara za ovako okrutan čin spram jednog nedužnog živog bića", naglasili su iz udruženja

  • 1
Mačka lovački instinkt Foto: Pixabay/Moloch2511

Udruženje Šapama od srca - Makarska podelilo je na Fejsbuku fotografije povređene mačke, koja je, prema njihovim rečima, stradala zbog korišćenja pirotehnike. Istakli su da je mačka uginula zbog zadobijenih povreda.

"Nemamo adekvatnih reči da izrazimo našu zgroženost jučerašnjim događajem u Makarskoj u kojem je malena maca izgubila svoj život. Dobra, umiljata, mazna i kastrirana maca koja je obilazila dvorišta u komšiluku za pokoji zalogajčić postala je žrtva nečijeg bolesnog uma", navodi udruženje, prenosi Index.

Nakon dojave i pregleda u Makarskoj zbog težine povreda macu smo odveli odmah za Split, ali nažalost nije joj bilo spasa. Maca je imala velike rane i povrede kože i potkožnog perianalnog područja uz obilno krvarenje i trpela je nesnosne bolove", poručili su.

"Zbog sumnje da je povreda uzrokovana rukovanjem pirotehničkim sredstvima podneta je krivična prijava policiji. Molimo ukoliko neko ima bilo kakve informacije koje bi nas dovele do počinioca da nam se javi. Maca je boravila u Ulici put Mlikarica.

Ako je ovo način na koji slavite Božić, molimo vas jednostavno nemojte da ga slavite. Želimo samo pravdu i da neko odgovara za ovako okrutan čin spram jednog nedužnog živog bića", naglasili su iz Udruženja.

(Telegraf.rs)

Video: Priotehnikom za tri godine povređene 52 osobe, ne korisite je

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brk

    1. januar 2024 | 10:54

    Idiotluk.Zabraniti svu pirotehniku i proglasiti je za eksplozivna sredstva i kad te policija uhvati sapetardom da odgovaras kao da nelegalno poseduješ pistolj ili bilo koje vatreno oruzje.Sta je to u coveku toliko zaostalo u razvoju pa da mu je zanimljivo da proizvodi eksplozije i buku?!Pa nismo iz pećine majku mu.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA