Vreme čitanja: oko 1 min.

Slovenci besni zbog ove voditeljke: Nije u pitanju njena frizura, šminka ili odeća...

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji na kanalu M Soseka gledaoce je dočekala Ota R. Merc koja gledaoce informiše o aktuelnostima

  • 0

Na televizijskim ekranima u Sloveniji gledaoci su imali priliku da vide nešto drugačiju voditeljku od one na koju su navikli, naime, u pitanju je digitalna.

Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji na kanalu M Soseka gledaoce je dočekala Ota R. Merc koja gledaoce informiše o aktuelnostima.

Ovakav potez veoma je razbesneo građane i našao je ne negodovanje od strane brojnih Slovenaca, piše žurnal 24.

"Gledam film i pojavljuje mi se Ota R. Merc digitalna voditeljka koja govori bez trunke empatije i emocija. Obesila mi se vilica, i to ne zbog reklamne, nego što ni ne znam šta je pričala. Budućnost u kojoj više nećemo imati potrebu za voditeljima, doktorima, učiteljima...već će to biti sve "veštački ljudi". I onda se pitam da li je ljudskost potrebna svetu", napisala je novinarska Miše Margan.

Merkator je odlučio da "zaposli" voditeljku jer kako za sebe kažu, oni su inovatori.

"Mi kao inovatori probamo nove tehnologije i pristupe". To vredi i za upotrebu veštačke inteligencije koju testiramo", rekli su iz Merkatora.

Dodali su kako digitalna voditeljka Ota služi za prenošenje klasičnih korporativnih poruka na sedmičnom nivou.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA