Vreme čitanja: oko 2 min.

Domar učenika (15) našao na podu u toaletu, tinejdžeri (18) uhapšeni zbog droge: Haos u srednjoj školi

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Školski domar je u muškom toaletu zatekao tinejdžera kako leži na podu bez svesti, a temperatura tela mu je bila samo 33 stepeni Celzijusa

  • 0
Zagreb Hrvatska škola deca Foto: Tanjug/AP

U srednjoj školi u Vukovaru poslednjih dana škole se odvijala prava drama kada je domar pronašao učenika (15) na podu toaleta, a dvojica 18-godišnjaka su uhapšena zbog droge.

Školski domar je u muškom toaletu zatekao tinejdžera kako leži na podu bez svesti, a temperatura tela mu je bila samo 33 stepeni Celzijusa, prenosi Večernji.

Na svu sreću, domar je stigao na vreme pa su dečaka uspeli da spasu, a kako se navodi, onesvestio se zbog konzumiranja elektronske cigarete.

Učenik je bio na času kada je zamolio profesora da izađe do toaleta, ali kako je domar primetio da se ne čuje puštanje vode, otišao je da proveri situaciju.

"Njemu zapravo nije bilo dobro i zato je napustio čas, otišao je do toaleta. Odmah nakon što ga je domar pronašao, zvali su pomoć i tražio da se donese toplomer. Učenik je bio bez svesti i hlada. Izmerena mu je temperatura od 33 stepeni Celzijusa. Odmah su ga utoplili", rekli su iz škole u Vukovaru.

Na svu sreću, sve se na kraju dobro završilo jer je učenik kojem je pozlilo sada dobro.

O događaju obaveštena je i PU vukovarsko-sremska navodeći samo da je na temelju prijave vukovarske bolnice o pruženoj lekarskoj pomoći maloletniku iz Bogdanovaca sprovela kriminalističko istraživanje.

"Uviđajem je utvrđeno da je student prethodnog dana konzumirao električnu cigaretu sa tečnošću koja je sadržala kanabinoidne derivate THC i HHC, koju mu je dao maloletnik iz Vukovara. Maloletnik koji mu je dao tu cigaretu takođe ima 15 godina i učenik je iste škole. Zbog sumnje u izvršenje krivičnog dela omogućavanje upotrebe opojnih droga prema maloletnicima iz Vukovara podneta je krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu", saopštila je tada policija.

Naveli su i da je daljom kriminalističkom istragom utvrđeno da je 18-godišnjak iz Vukovara prodao e-cigaretu sa tečnošću koja sadrži THC i HHC maloletnoj osobi iz Vukovara, takođe 18-godišnjaku.

Inače, oboje su đaci iste škole.

Tokom uviđaja kod njih je pronađeno pet paketića "hašiša" (106,68 grama), tri paketa marihuane (39,8 grama), jedan džoint (1,16 grama) i četiri paketa tečnosti koja sadrži THC i HHKS (3,5 ml).

Protiv njih je podneta krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i predati su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA