Vreme čitanja: oko 1 min.

Prva beba u 2024. u Crnoj Gori je iz sela Đurđevića Tara: Novorođenčetu zlatnik s likom Svete Petke

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majka stigla u porodilište u 21.30 sati, sin se rodio dva minuta iza ponoći

  • 0

Prva rođena beba u 2024. godini u Crnoj Gori je Vuk Kljajević, čiji roditelji žive u pljevaskom selu Đurđevića Tara. Beba je teška 3,24 kg i dugačka 50 cm, a dr Jelena Dakić je kazala da je porodilja dovezena u porodilište u 21 sat i 30 minuta 31. decembra prošle godine. Porođaj se desio u drugom minutu iza ponoći.

Vuk je treće dete njegovih roditelja, majke Danijele i oca Ilije Kljajevića. Babice Vesna Lazarević, Katarina Mijatović i Branka Milović bile su u smeni u novogodinjoj noći.

Ovo je veliki trijumf Pljevalja, jer ove godine imamo prvu rođenu bebu u našem gradu. Zaista ovo je veliko i prijatno iznenađenje, kazao je predsednik pljevaljske opštine dr Dario Vraneš, koji je u toku noći posetio porodilju i malog Vuka, darivajući novorođenče u ime pljevaljske lokalne uprave novčanim iznosom od 500 evra i zlatnikom na kome je izgraviran lik Svete Petke, pišu Novosti.

U pljevaljskom porodilištu tokom noći je vladalo veliko raspoloženje, jer su se prvi porođaji očekivali u kasnim satima 1. ili čak 2. januara.

Predsednik pljevaljske opštine dr Dario Vraneš uveo je i novu praksu, da sa saradnicima, tokom novogodišnje noći, obilazi one službe koje rade. Tako je sinoć posetio Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Interno i Hirurško odelenje pljevaljske bolnice, policajce u dežurnoj službi, RTV Pljevlja i vatrogasce u Službi za zaštitu i spašavanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA