≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majka maloletnog sina udarala nogama po glavi, ali to nije sve: Evo kakvu kaznu traži tužilaštvo

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se navodi u optužnici, tortura je trajala od početka 2021. pa sve do juna 2022. godine

  • 1
Dečak, nasilje, tuga Foto: Shutterstock

M.S. (42), optužena je za nasilje nad svojim maloletnim sinom (krivično delo povrede detetovih prava), a optužnicu je ovih dana potvrdio Opštinski sud u Bjelovaru, javlja portal bjelovar.live.

Sina je učestalo psovala, nazivajući ga konjem, magarcem i teletom, a potom je počela i da ga fizički kažnjava.

Kako se navodi u optužnici, tortura je trajala od početka 2021. pa sve do juna 2022. godine.

Dečak zadobio povredu glave

"Udarala ga je otvorenim dlanom ruke po glavi i telu, da bi neutvrđenog dana tokom maja 2022. godine dete udarila šakom u glavu, usled čega je ono palo na pod gde ga je udarala nogama", navodi se u optužnici.

Kako saynaje taj portal, uplašen i pretučen, dečak je pobegao i sakrio se u garažu, a tokom "cipelarenja" je zadobio povredu glave.

Međutim, povređenom dečaku majka nakon toga nije obezbedila lekarsku pomoć.

Takođe, na teret joj se stavlja da je za vreme dok je bila odsutna od kuće i zaposlena u Austriji, u potpunosti zanemarila brigu o detetu.

Nije mu kupovala odeću

"Nije mu kupovala odeću, školski pribor i ostale potrebne stvari", između ostalog tvrdi državno tužilaštvo, koje od suda traži da optuženoj majci izrekne uslovnu zatvorsku kaznu s rokom provere od tri godine. Ako u tom periodu počini novo krivično delo, majka bi automatski morala u zatvor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Macka

    3. januar 2024 | 13:01

    Uslovnu kaznu id 3 godine ovakvoj kucki,to je za svaku kritiku. Jel treba da fa ubije pa tek onda da reagujete?Njoj treba momentalno oduzeti dete i tim nacinom ga zastititi u sto je najbitnije spasiti. A vi gurate dete u smrt. Tom decku ako cita porucujem da majku zauvek izbrise iz svog zivota i nikada je ne pogleda. Jer to nije majka vec sadista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA