Vreme čitanja: oko 2 min.

Davor svojoj ženi ukrao 13.800 evra, pa lažirao provalu: Sin u kolima našao deo novca i pozvao policiju

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Davor je na kraju priznao zločin

  • 2
Novac, evri, pare, penzija Foto: Shutterstock

Davor (56) iz Zagreba optužen je da je supruzi ukrao čak 13.800 evra pa onda lažno prijavio policiji da je lopov bio u njihovoj kući.

Državno tužilaštvo u optužnici za njega traži godinu dana uslovnog zatvora jer je od jula do decembra iz koverte koja se nalazila u unutrašnjem džepu jakne njegove supruge (50), u spavaćoj sobi njihove kuće, u više navrata uzimao i za sebe zadržao novac.

"Potom je 26. decembra, kako bi otklonio sumnju sa sebe i neistinito prikazao da je u stanu bila provala, ispremeštao stvari u kući, pa zajedno sa suprugom nazvao policiju i prijavio da je nepoznata osoba provalila u stan i ukrala 13.800 evra", navodi se u optužnici.

Međutim, istog dana oko 22.30 sati policiju je nazvao Davorov sin i izjavio da je uzeo vw golf svog oca, otišao do benzinske pumpe, pregledao celi automobil jer mu se otac sumnjivo ponaša i jer je potrošio već neki njegov novac, piše Danica.hr.

Prilikom pregleda u gepeku, ispod podloge, kod rezervnog točka pronašao je više novčanica, pa je odmah odlučio da nazove policiju i sve im ispriča. Davor je nakon toga tokom ispitivanja u tužilaštvu sve priznao.

"Istina je, uzimao sam novac od supruge koji je ona nasledila, u više navrata kroz šest meseci te ga trošio na gluposti. Kad sam potrošio skoro sve, odlučio sam da lažiram provalu, ispremeštao stvari kako bi se stekao utisak da je izvršena provala i tom prilikom uzeo još novca. Kada sam se sa suprugom vratio iz kafića u kojem je ona u međuvremenu bila bez mene, nazvao sam policiju i prijavio da se u kući dogodila krađa. Žao mi je zbog svega i kajem se", rekao je Davor na kraju.

I dalje žive zajedno u porodičnoj kući u Zagrebu. U optužnici je navedeno kako je Davor zaposlen i ima solidnu platu, da je dobrog imovnog stanja, neosuđivan, nije izdržavao kaznu zatvora i protiv njega se ne vodi drugi krivični postupak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    4. januar 2024 | 04:39

    Ovaj je gori od mene. Ja sam od žene sve potrošio tj taj deo što sam pozajmio. A mali svežanj novčanica sam iscepao na sitno i rekao da su miševi pojeli. I nju sam okrivio što ne drži pare u banci. Sve u svemu bilo su dobro potrošene pare ipak sam njoj kupio prsten za koji mi kljuca mozak već dugo al eto od njenih para. Samo Pssst. Baš sam zao jelda

  • mauro

    4. januar 2024 | 09:37

    svojoj zeni 'ukrao' o bozee..pa jel njegova zena ili tudja zena..cije je sta vise poludjet cuu..jel on ili ona ili oni..na kraju mogu samo rec zivjela albanijaa..ako se i oni nisu pokvarili holandsko-americkim sindromom da se nezna ko je ko i ko je kome sta!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA