Vreme čitanja: oko 1 min.

Banožić pod istragom, ali još nije ispitan: Nisu mu izrečene mere opreza, vozačka mu još uvek nije oduzeta

T. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Banožić dok je išao u lov svojim terenskim vozilom preticao po mraku i magli onda se "zabio" u kombi čijeg je vozača usmrtio

  • 0

Bivši ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić, je 11. novembra učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je smrtno stradao 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake. On još uvek nije ispitan u tužištvu, ali je zato protiv njega Opštinsko državno tužilaštvo u Vinkovcima 22. decembra donelo rešenje o sprovođenju istrage.

Međutim, to nije sve.

U takvim slučajevima se obično, kad tužilaštvo nema zakonske osnove za traženje istražnog zatvora za osumnjičenog, razmatraju mere opreza. I to obično bude oduzimanje vozačke, obavezno javljanje u nadležnu policijsku stanicu ili zabrana prilaska neispitanim svedocima.

Ali, u slučaju Marija Banožića tužilaštvo nije smatralo nužnim, da odredi mu ikakve mere pa tako može slobodno, kad se oporavi, da sedne za volan automobila kao i da kontaktira predložene svedoke - vozača kamiona belomanastirskih oznaka kojeg je kobnog jutra preticao i izazvao sudar,

Podsetimo, vinkovačka policija je u totalnoj tišini protiv Banožića podnela kaznenu prijavu 1. decembra prošle godine, piše Jutarnji.hr.

Prema pisanju hrvatskih portala Banožić dok je išao u lov svojim terenskim vozilom preticao po mraku i magli onda se "zabio" u kombi čijeg je vozača usmrtio.

Banožić je u nesreći teško povređen, ali je van životne opasnosti.

Mario Banožić je funkciju ministra odbrane u Hrvatskoj obavljao od 2020. godine pa sve dok ga premijer Plenković nije smenio.

(Telegraf.rs)

Video: Dramatične slike sa Ibarske magistrale, u sudaru povređeno sedam osoba među kojima i dvoje dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA