≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

(UZNEMIRUJUĆE) Objavljene fotografije dečaka (15) koga su pretukli hrvatski huligani u Vukovaru!

I. Ć.

Vreme čitanja: oko 2 min.

- Tuku oni decu i ispred škola, i u školi, i na ulici. Dokle će se to tolerisati?! Sad je grad na nogama, svi smo odlučni da ih sve kazne onako kako treba inače ćemo tome svi pristupiti drukčije, a to neće biti lepo ni poželjno - kažu zabrinuti roditelji

  • 3
Nasilje nad detetom, tuča čovek mladić nije decaka Foto-ilustracija: Shutterstock

Grupa od desetak huligana iz grupe BBB (Bad Blue Boys) je bez ikakvog povoda u subotu uveče u centru Vukovara pretukla pet maloletnika od 15 godina. Sada su na sajtu 24sata.hr objavljene fotografije jednog od dečaka koje su pretukli huligani.

Uznemirujuće fotografije možete pogledati ovde.

Kako piše 24 sata, ovo nije prvi put da se u tom gradu, na ulici, usred dana ili tokom noći, događaju ovakvi nasilnički ispadi, a prema onome što govore Vukovarci, uglavnom ista grupa policiji odavno poznatih mladića narušava ionako krhak mir i suživot u Vukovaru.

- Nekog pretuku, gradonačelnik to reda radi javno osudi, napadače uhapse, izreknu im nikakve kazne i tako to završi. Mi roditelji moramo strahovati hoće li naša deca biti pretučena ni kriva ni dužna, što se upravo u subotu i dogodilo. E pa dosta bi bilo toga. Sad smo se organizovali i u subotu ćemo svi doći na veliki protest i tražiti da tome dođe kraj - najavili su roditelji petorice dečaka koje su pretukli mnogo stariji Boysi.

Samo su jednog od njih uhapsili iako se neslužbeno saznaje da policija poznaje i ostale. Jedan je čak i bio uhapšen u Grčkoj zbog tučne koju su tamo izazvali. Za njima je raspisana poternica. A tog jednog, kako navode u policiji, prijaviće za kazneno delo učestvovanja u tučnjavi, što je u odnosu na teške telesne povrede i frakturu lica i glave koje su pretrpeli dečaci, posve benigna kaznena odgovornost.

- Tuku oni decu i ispred škola, i u školi, i na ulici. Dokle će se to tolerisati?! Sad je grad na nogama, svi smo odlučni da ih sve kazne onako kako treba inače ćemo tome svi pristupiti drukčije, a to neće biti lepo ni poželjno - kažu zabrinuti roditelji i ističu kako više ne žele strahovati svaki put kad puste decu u grad u šetnju.

O svemu se oglasio i gradonačelnik Penava, koji je, kao i inače, samo izrekao osudu nasilja i istakao kako Vukovar ima nultu stopu tolerancije prema takvom nasilju.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    8. januar 2024 | 15:47

    Pa kad im usađuju mržnju prema Srbima čim se rode.....nema Srba da ih tuku pa sad međusobno počeli .......mora ta negativna energija negde da izađe.....

  • Сава

    8. januar 2024 | 17:14

    Од рођења задојени мржњом према Србима,нема ко да их казни јер такви седе у судству, такви воде НДХ-азију,такви су у Полицији…Само Родитељи правду у своје руке!

  • Zaza

    8. januar 2024 | 16:04

    Tako je to po celom svetu,dok roditelji ne uzmu pravdinu i kaznu u svoje ruke ,djabe sve ,a najmanje osude nekog gradonacalnika ili nekog politicara.Da mogu sada roditelji da se docepaju tih ,,mangupa "pa da im polome sve koske na rukama da ne mogu nikad u zivotu ni olovku da podignu ,onda cu poverovati u ono sto kaze gradonacalnik u ,,nultu toleranciju "

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA