Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravi kapitalac: Ulovio u Sani ribu tešku 22 kilograma i dugačku 122 centimetara

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Riba je nakon merenja vraćena u reku

  • 1

Ervin Kahrimanović je strastveni i vešt ribolovac o čemu svedoči i njegov nedavni ulov ribe mladice teške čak 22 kilograma i dugačke 122 centimetara u reci Sani.

Muškarac se sportskim ribolovom bavi jako uspešno, a pre nego što je postavio ovaj rekord, upecao je ribu tešku 19 kilograma i dugačku 110 centimetara.

S obzirom da je u pitanju sportski ribolov, ribe su nakon merenja vraćene u reku.

Prema rečima ribočuvara Teufika Hasaniča iz Sportsko ribolovačkog društva "Devet rijeka" deo reke gde se desio ulov je jako bogat ribom za sportski ribolov jer su na tom mestu brojna jata mladica, zatim štuke i druge riblje vrste.

"Naša namera je da razvijamo ribolovački turizam, pa smo u blizni ušća Dabra u Sanu uredili spin stazu za ribolov na mladicu i štuku. U prošloj godini smo imali rekordan broj ribolovaca iz regiona i brojnih evropskih zemalja. Svi su uživali u ribolovu i prirodi koja okružuje ovu čarobnu reku, tako da smo započeli jednu lepu priču", rekao je Hasanić, prenose Nezavisne.

Zahvaljujući komercijalnom ribolovu, ostvarili su značajan ekonomski rast koji će im poslužiti za dalje aktivnosti na planu unapređenja ovog sporta i brojnosti ribljeg fonda.

Inače, ribolovci vole da kažu kako je mladica riba od hiljadu zabačaja, što znači da možete toliko puta zabaciti udicu bez ikakvih rezultata, zbog čega ova vrsta ribolova traži ogromno strpljenje.

"Saba je možda najatraktivnija reka u našoj zemlji kada se radi o mladici. To je posebna vrsta ribolova koji se odvija najviše noću ili u ranim jutarnjim časovima kada je mladica u potrazi za plenom", dodao je Hasanić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jova

    10. januar 2024 | 10:37

    Svaka cast. Nije ribarska prica, sve je dokumentovano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA