Vreme čitanja: oko 1 min.

Obnova Titovog broda dodatno poskupela: Ovoliko će da košta Galeb

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obnova traje već pet godina

  • 4
Titova jahta Galeb Foto: STR / AFP / Profimedia

Obnova Titovog broda "Galeb" dodatno je poskupela. Naime, Grad Rijeka objavio je obaveštenje o izmeni ugovora za obnovu bivšeg Titovog broda koja traje već petu godinu, prema kojem su nađeni novi nepredviđeni radovi, koji dodatno poskupljuju i odužuju ceo posao, piše Novi list.

Ukupna vrednost novih radova iznosi 164.571,59 evra bez PDV-a, čime se ukupna vrednost radova penje na 7.263.680,71 evra bez PDV-a.

Time je ovaj posao riječku Gradsku upravu do sada došao skuplje za 16,79% u odnosu na osnovno ugovoreni iznos od 7.099.109,12 evra bez PDV-a, kako je to bilo još 2019. godine.

Prema obaveštenju Grada, izvođač, firma Dalmont, utvrdio je potrebu za:

- izvođenjem dodatnih radova u vezi sa nabavkom i restauracijom postojećih rasvetnih tela u skladu sa zahtevom Konzervatorskog odeljenja u Rijeci,

- nepredviđenim radom na sistemu klimatizacije i ventilacije, koji se odnosi na potrebu ventiliranja prostora, a time i ugradnju drvenih i aluminijskih rešetki, vrata s rešetkama i ventilatora,

- dodatnim radom na preinaci vrata za prolaz osoba sa smanjenom pokretljivošću,

- nepredviđenim radom vezanim uz reprogramiranje požarne centrale nakon ugradnje sistema dojave požara,

- dodatnim radom na premeštanju elekto-energetskog razvodnog ormarića,

- nepredviđenim radom na strukturi kod montaže vrata,

- dodatnim radom na izolaciji cevovoda pitke vode dodatnim radom na ugradnji drvenih rešetki u muzejskom prostoru, a u skladu sa zahtevom Konzervatorskog odeljenja,

– nepredviđeni radom u vezi sa pregledom tankova i balastiranja vodom u cilju izdavanja odobrenja Hrvatskog registra brodova

Time su produženi i predviđeni rokovi završetka ovog višegodišnjeg projekta, koji od samog početka izaziva kontroverze u javnosti, navodi taj list.

Rok izvođenja radova produžuje se do 15. marta 2024. godine, a rok za izvršenje svih ugovornih obveza, odnosno predaju broda Gradu Rijeci do 15. jul 2024. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    9. januar 2024 | 18:49

    JOSKA JE OTAC HRVATSKE ALI I AUSTRIJA BI TREBALA DA POMOGNE JER JE JOSKA FERDINAND PO OCU AUSTRIJANAC!!!

  • Livac

    9. januar 2024 | 19:49

    Na pretapanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA