Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšena još jedna osoba zbog tuče na Badnje veče u Vukovaru: Neki od privedenih su članovi Bed Blu Bojsa?

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Roditelji povređenih maloletnika najavili su protest nezadovoljstvo u Vukovaru za subotu

  • 1

Vukovarsko-sremska policija potvrdila je danas hapšenje još jedne osobe starosti 20 godina za kojeg je kriminalističkom istragom utvrđena sumnja da je učestvovao u batinjanju grupe maloletnika na pravoslavno Badnje veče u Vukovaru.

Potvrdili su da je dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem nad trojicom juče privedenih, 24-godišnjakom, 22-godišnjakom i 20-godišnjakom, utvrđeno da su 6. januara učestvovali u batinjanju i pritom naneli telesne povrede šestorici maloletnika.

"Juče je priveden još jedan 20-godišnjak, nad kojim je sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je pomagao počiniocima nakon počinjenog krivičnog dela", navodi se u policijskom saopštenju.

Četvorica juče privedenih su predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-sremske.

Protiv dvojice osumnjičenih, starosti 24 i 22 godine, podneta je krivična prijava za učešće u tuči, dok je 20-godišnjak prijavljen za nanošenje teških povreda i pokušaj nanošenja teških povreda.

"Četvrti osumnjičeni prijavljen je za 'Pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog dela' za šta zakon propisuje do pet godina zatvora", stoji u saopštenju policije.

Dodaje se da se kriminalističko istraživanje nastavlja u cilju utvrđivanja svih učesnika ovog incidenta. Deo hrvatskih medija ne isključuje mogućnost da će biti još privođenja osumnjičenih.

Nezvanično mediji prenose da su nasilnici pripadnici navijačke grupe Bed Blu Bojsa (BBB) i da među njima ima i nekih koji su boravili u grčkim zatvorima nakon letošnjih incidenata sa navijačima grčkog AEK, kada je jedan Grk smrtno stradao.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković najoštrije je juče osudio ovaj incident i zatražio hitnu identifikaciju i najstrože kažnjavanje nasilnika.

Roditelji povređenih maloletnika najavili su protest nezadovoljstvo u Vukovaru za subotu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 10. januar 2024 | 16:24

    Апси све прво градоначелника он је нај веће зло...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA