Vreme čitanja: oko 3 min.

"Znate ko nam je pomogao? Njima je nebitno što smo Srbi!": Oglasio se otac dečaka pretučenih u Vukovaru

I. N.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Policija je privela petoricu, četvorica su tukla, peti ih skrivao u apartmanu, jedan od njih bio kao BBB u Grčkoj

  • 13
depresija, tužan, muškarac Foto: Pixabay

Hrvatska policija uhapsila je pet osoba koji se sumnjiče za brutalan napad i premlaćivanje šestorice vukovarskih tinejdžera, dečaka starosti 15 godina.

Nakon što je u nedelju uhapšen prvi osumnjičeni, mladić (23), kojem je u međuvremenu određen jednomesečni istražni zatvor uz krivičnu prijavu za počinjenje više krivičnih dela, policija je u utorak privela još četvoricu osumnjičenih, dvojicu 20-godišnjaka, jednog 22-godišnjaka i jednog 24-godišnjaka, javlja Jutarnji.

"Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem nad trojicom privedenih muškaraca u dobi od 24, 22 i 20 godina, utvrđena je sumnja kako su 6. januara u Vukovaru učestvovali u tuči i pritom naneli telesne povrede šestorici maloletnika. Priveden je još jedan 20-godišnjak, nad kojim je sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je pomagao počiniteljima nakon počinjenja krivičnog dela‘‘, saopštili su iz PU vukovarsko-srijemske, koja je protiv sve četvorice privedenih podnela odgovarajuće krivične prijave.

‘‘Sva četvorica predata su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Protiv dvojice osumnjičenih (24, 22) nadležnom državnom tužilaštvu podnesena je krivična prijava za krivično delo Učestvovanje u tuči, protiv 20-godišnjaka za Tešku telesnu povredu i Teška telesna povreda u pokušaju, dok je protiv četvrtog (20) podneta krivična prijava za Pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog dela. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja svih učesnika ovog događaja‘‘, saopštila je policija.

Peti osumnjičeni se tereti da je pomagao trojici prijatelja u skrivanju u jednom vukovarskom apartmanu.

Vesti o hapšenjima sa velikim nestrpljenjem čekale su se i u porodicama povređenih dečaka.

"Nema tu neke velike radosti, zapravo je žalosno da se ovakve stvari događaju, ali u svakom slučaju drago nam je da čujemo da je policija pronašla i uhapsila osumnjičene, jer u ovom slučaju pravdu treba izvesti na čistac i to je jedina poenta ove priče i revolta naroda koji ovde živi", rekao je za Jutarnji otac dvojice dečaka koji su najteže nastradali i koji su u utorak otpušteni iz KBC-a Osijek, gde su im dijagnostifikovane teške telesne povrede u predelu glave, lica, rebara...

Dečaci su, naime, na mostu Žan-Mišel Nikolijera u subotu krvnički izudarani, išutirani i pretučeni, a samo zato što je neko od njih pre samoga napada rekao nešto na ekavici. To je huliganima, za koje se navodi da su pripadnici navijačke grupe BBB, bio povod za napad koji je samo zahvaljujući nailasku policijske patrole prošao bez još težih i ozbiljnijih posledica, budući da su napadači u jednom trenutku spominjali i noževe i bacanje dečaka u reku Vuku. Teško je i zamisliti šta bi se dogodilo da policija nije naišla. Otac dečaka koji su najteže nastradali rekao je za Jutarnji da su ih u utorak posetili brojni prijatelji.

"Sinoć je ovde došlo 15-ak dečaka, njihovih prijatelja, kojima je potpuno nebitno ko je šta po nacionalnosti, pa i to što smo mi Srbi. Oni su, naime, prijatelji i to je ono što mene ohrabruje, u čemu vidim da za ovaj grad ima nade, da ovde živimo i opstajemo. Nadam se da će se i institucije ove države pokrenuti i da ćemo svemu ovome stati na kraj", rekao je otac povređenih tinejdžera dodajući kako je neizmerno zahvalan Udruženja dece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata iz Vukovara, koja je njegovoj deci, njemu i supruzi ponudila psihološku pomoć, što je, kaže, samo još jedna potvrda da u Vukovaru ima ljudskosti bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Dodao je i kako njegovi dečaci još osećaju posledice u vidu glavobolja i krvarenja iz nosa.

Inače, prema nezvaničnim informacijama Jutarnjeg, jedan od uhapšenih bio je i u grupi BBB koji su letos uhapšeni u Grčkoj zbog učestvovanja u neredima i sukobima s navijačima AEK-a, tokom kojih je jedan domaći navijač smrtno stradao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    10. januar 2024 | 18:06

    Znalo se od prvoga dana da je napad nacionalno orijentisan?! Zašto se do sada o tome ćutalo?!

  • Maverick

    10. januar 2024 | 19:34

    Halo bre hrvati,dokle će te biti kukavice i napadati decu i nemoćne?Zar vas normalne nije sram ovih što izigravaju junake?

  • 534

    10. januar 2024 | 19:00

    Da nije u grupi maloletnika bio unuk pukovnika domovinskog rata od svega ne bi bilo ništa. Pojeo bi vuk magare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA