Vreme čitanja: oko 1 min.

Presuda za ubistvo Tomislava Sablje: Ubica i bivši policajac slobodni ljudi

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ubistvo se dogodilo u zagrebačkom noćnom klubu "Ritz", 22. aprila prošle godine

  • 0
sud, sudnica, suđenje, presuda, tužba, tužbe, sudski predmeti Foto: Shutterstock

Kristijan Knego (37), bivši radnik obezbeđenja firme "Bilić-Erić" i Dorian Mraković (26) nepravosnažno su oslobođeni krivice za ubistvo Tomislava Sablje (41). Odlukom suda obojica izlaze iz Remetinca. Drugooptuženi je bio sada već bivši policajac Dorian Mraković (26), koji je takođe oslobođen krivice za pomaganje Knegi u ubistvu, javlja Jutarnji.

Sud je utvrdio da je Knego delovao u nužnoj obrani pa onda nema krivičnog dela. Kako nema krivičnog dela, ni Mraković nije mogao da pomaže u počinjenju krivičnog dela, rekao je sudija.

Ubistvo se dogodilo u zagrebačkom noćnom klubu "Ritz", 22. aprila prošle godine oko 4.30 sati.

Mraković je Knegi iz svog automobila doneo pištolj iz kojeg je Knego u Sablju ispalio nekoliko hitaca, a prvi je već bio smrtonosan. Ubisstvo se dogodilo u prepunom noćnom klubu i sve su snimile nadzorne kamere.

Sukobu je prethodio sukob Sablje sa radnicima obezbeđenja, u njegovoj se ruci u jednom trenutku našao se revolver koji je on usmerio prema Knegi. Knego je u svojoj odbrani tvrdio kako je upozorio Sablju da ga spusti, a onda je u jednom trenutku zapucao i smrtno ranio Sablju.

U vreme ubistva u klubu su bila i trojica specijalaca ATJ Lučko, nakon pucnjave nastala je panika, a gosti su bežali napolje. Knego je uhapšen u klubu, Mraković je uspeo da ode, ali se istog dana javio u sedište policije i doneo pištolj.

Pre objave presude održane su završne reči tužioca i odbrane okrivljenih. Tužiteljka je smatrala dokazanim ubistvo Sablje, a odbrane optuženih osporavale su navode optužnice. Knego i Mraković su na objavu presude dovedeni iz zatvora u Gospiću u lancima i lisicama na nogama i rukama, a s ruku su im skinute tek u sudnici.

Obojici okrivljenij u kaznu je uračunato vreme provedeno u istražnom zatvoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA