Vreme čitanja: oko 1 min.

Tuga u porodici Delija: Majka pogledom tražila sina, kuća uništena u eksploziji, komšije u šoku

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužno je bilo gledati nju kako pogledom traži sina. Domaćina je detonacija izbacila na put. Imao je opekotine na sve strane, priča potreseni komšija

  • 1

U stravičnoj eksploziji koja se sinoć dogodila u kući u sarajevskom naselju Binježevo poginuo je 27-godišnji Mirza Delija, dok su njegovi roditelji povređeni.

Njegov otac ima teške i po život opasne povrede, dok su majci konstatovane lakše povrede.

Na mestu događaja počeo je uviđaj, a komšije su u šoku zbog svega što se dogodilo.

Suljo Fazlibašić rekao je da su sinoć prizori bili stravični.

"Eksplozija je bila toliko jaka… Bio sam zaspao, kad je eksplodiralo, probudilo me. Došao sam odmah da vidim šta se dešava. Video sam strašan plamen. Plav plamen, od plina", priča Fazlibašić.

Dodaje da je poznavao komšiju, ali sina nije.

"Bili su fine komšije. Žena je nakon nesreće bila u relativno dobrom stanju. Tužno je bilo gledati nju kako pogledom traži sina. Domaćina je detonacija izbacila na put. Imao je opekotine na sve strane, udaraca od asfalta…", ispričao je potreseni komšija.

Eksplozija je bila toliko jaka da je pukao prozor i na drugoj kući koja se nalazi u blizini, piše Avaz.

Sumnja se da je uzrok eksplozije i požara curenje gasa, ali to tek treba da se utvrdi uviđajnim radnjama koje će sprovesti kantonalni tužilac, zajedno sa policijom i veštakom protivpožarne zaštite.

(Telegraf.rs/Foto: Avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ћок

    16. januar 2024 | 12:59

    Ко то и како уграђује тај плин, какви се то вентили праве када свако мало неко страда на овај начин,зашто се државне инспекције не укључе у овај проблем? Ако се неко разуме волео би да чујем о чему се ради, хвала?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA