Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasnik firme Drava International, u kojoj je izbio ogroman požar, odveden u policiju na ispitivanje

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Katastrofalni požar u fabrici za preradu plastike buknuo je 4. oktobra posle ponoći. Tokom intervencije tri vatrogasca su povređena, od kojih jedan teže

  • 0
Požar Osijek Foto: Grad Osijek

Vlasnik firme Drava International iz Osijeka, Zvonko Bede, u kojoj je pre par meseci bio ogroman požar, u sredu je odveden na ispitivanje u policijsku stanicu, saznaje Dnevnik Nove TV.

Policija je u sredu pretresala prostorije firme Drava International u Radićevoj ulici u Osijeku i uzela dokumentaciju.

Vlasnik Zvonko Bede odveden je na ispitivanje, a očekuje se kako bi tokom dana mogao da bude uhapšen.

"Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske u saradnji s Opštinskim državnim tužilaštvom sprovode kriminalističko istraživanje nad tri osobe, koje se dovode u vezu s požarom u fabrici za preradu plastike od 4. oktobra 2023. godine", saopšteno je.

Osijek požar Hrvatska Printskrin: Facebook/Dragan Vulin

Katastrofalni požar u fabrici za preradu plastike buknuo je 4. oktobra posle ponoći. Tokom intervencije tri vatrogasca su povređena, od kojih jedan teže.

Zbog posledica požara i velikih količina dima Osječko-baranjska županija bila je proglasila stanje velike nesreće, a Vladi uputila zahtev za proglašenje ekološke katastrofe.

Građani, zabrinuti za svoje zdravlje, protestovali su u oktobru u Osijeku. Na protestnom skupu pod nazivom "Za zdravlje nas i naše dece", tražili su imena krivaca za ekološku katastrofu.

Vlasnik firme Bede, tad je izjavio kako firma posluje prema zakonu, uz sve potrebne certifikate te kako sumnja da je požar podmetnut.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA