Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkriveno ko je krivac za najnoviji incident u Vukovaru: Od detonacije popucali prozori

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od počinilaca predao je 70 komada pirotehničkih sredstava F1, F2 i F3 kategorije, saopštila je danas policija

  • 0
Pedarde petarda Foto: Shutterstock

Vukovarsko-sremska policija utvrdila je identitet osoba koje su juče u vukovarskoj Tehničkoj školi aktivirale pirotehničko sredstvo, oštetivši stakla na dva prozora učionice, javlja Index.

Jedan od počinilaca predao je 70 komada pirotehničkih sredstava F1, F2 i F3 kategorije, saopštila je danas policija.

Sve počinioce očekuju odgovarajuće prijave, jer je zakonom upotreba pirotehničkih sredstava kategorije F2 i F3 dozvoljena isključivo od 27. decembra do 1. januara i to osobama starijima od 18 godina, a izričito je zabranjena njihova upotreba u zatvorenim prostorima i na mestu gde se okuplja veći broj ljudi.

Samo pirotehnička sredstva F1 kategorije, koja u sebi sadrže male količine eksplozivne materije, poput bombica, žabica, naboja za dečje pištolje i šibica sa zlatnom i srebrnom kišom mogu tokom cele godine upotrebljavati osobe starije od 14 godina.

U sklopu akcije "Manje oružja, manje tragedija", koja je i dalje u toku, osim što mogu predati ilegalno oružje bez sankcija, građani mogu predati i zabranjena pirotehnička sredstva koja eventualno imaju u posedu i tako sprečiti povrede i oštećenja imovine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA