Vreme čitanja: oko 2 min.

Iznervirala se što muž gleda žene dok vežbaju, pa uništila fitnes centar: Nesvakidašnji slučaj u Splitu

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako ne nadoknadi štetu fitnes centru moraće u zatvor

  • 0
teretana, traka za trčanje, trčanje na traci, trčanje Foto: Shutterstock/Gorodenkoff

Na Opštinskom sudu u Splitu 43-godišnjakinja iz Kaštela osuđena je na osam meseci zatvora uslovno na tri godine zbog oštećenja tuđe stvari, piše Dalmatinski portal.

U 11 navrata u roku od tri meseca je vodom iz creva spojenog na hidrant susedne zgrade polivala unutrašnjost dvorane za vežbanje zbog čega je došlo do natapanja laminatnog poda, čime je oštetila vlasnicu za gotovo 10.500 kuna. Sud je obavezao okrivljenu da u roku od dva meseca od pravosnažnosti presude nadoknadi štetu, a podsetio je i da može opozvati uslovnu osudu ako u roku ne podmiri štetu.

Okrivljena je negirala krivicu, kao i tvrdnju oštećene da je sve napravila jer joj je smetalo što suprug sedi na balkonu i gleda žene kako vežbaju. To joj je bilo presmešno. Nekoliko svedokinja ju je videlo kako zaliva unutrašnjost dvorane, ali okrivljena smatra da su tako rekle jer su prijavljene zbog nepropisnog parkiranja. Dodala je i da je laminat već bio oštećen dok je ona trenirala u tom prostoru, kao i da i ne zna da spoji crevo na hidrant. Bunila se i zbog buke koja dolazi iz prostora za vežbanje.

Sud je odbacio obranu okrivljene.

Između ostalog nije dokazano da su svedokinje koje su je teretile kažnjene zbog nepropisnog parkiranja, pa je tako i taj motiv sudu bio nelogičan i neuverljiv. Jedna je na treninge dolazila pešice.

Svedokinje su opisale da bi polivanje vodom trajalo minut, dva dok ne bi zatvorile prozore koje bi otvorile da se prostor provetri. Pretpostavljaju da joj je verovatno smetala muzika. Na prozore su leteli i kamenčići i jaja.

"Navodi optužene da su joj smetali buka i parkirana vozila su neuverljivi jer ukoliko je to istina, onda su nadležne institucije po njenim eventualnim prijavama bile dužne da sankcionišu vlasnika centra za vežbanje, a radnici policije da preduzmu mere da se reguliše saobraćaj i kazne nepropisno parkirana vozila, te ovo postupanje optužene koje nije u skladu s važećim pravnim propisima i zakonima nije ispravan način da se eventualna buka i parkirana vozila uklone. Očigledno je optužena imala neke druge razloge da postupa na ovaj način. Sudu nije želela da kaže o čemu se radi, što je njeno pravo jer se optuženi može braniti na način za koji smatra da je za njega najpovoljniji", navodi se u presudi.

Za olakšavajuće okolnosti sud je cenio to što je okrivljena udata i majka dvoje dece, zaposlena i neosuđivana. Otežavajuće okolnosti su bile to što nije nadoknadila štetu, kao i upornost pri činjenju krivičnog dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA