Vreme čitanja: oko 1 min.

Ratko vozio Porše u alkoholisanom stanju, kada je uhapšen žalio se da ima malu platu: Sud mu smanjio kaznu

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Presuda je odmah postala pravosnažna, pa policija i Ratko na nju više ne mogu da se žale

  • 1
Pijani vozač, alkohol vožnja u pijanom stanju Foto: Shutterstock

Ratku (31), koji je vozio "Porše" sa 1,38 promila alkohola u krvi, smanjena je kazna nakon što se sudu žalio da ima mala primanja.

incident se dogodio prošle godine u julu oko 8.40 sati ujutro. Ratko (31) na sudu se branio kako je prethodnog dana slavio rođendan prijatelja, da ceo dan nije jeo i da je samo popio tri piva.

"Bio sam jako umoran i iscrpljen pa mislim da je to razlog zašto je bio takav rezultat alkotesta. Skromnih sam primanja, pa molim da mi se ublaži novčana kazna", požalio se Ratko sudiji.

Nakon što su ga policajci zaustavili, rekao im je da je popio četiri piva i potpisao je zapisnik bez primedbi. Sudija je odlučila da ga kazni s 500 evra i odbila je predlog policije da mu se izrekne dvomesečna zabrana vožnje, piše Danica.hr.

Za tu količinu alkohola, inače, predviđena je najmanja kazna od 660 evra, a najviša 1.990 evra. Međutim, sudija kaže kako mu je "kao olakšavajuću okolnost priznala činjenicu da dosad nije kažnjavan za isto delo".

Sudija mu je izrekla novčanu kaznu ispod zakonom propisanog minimuma smatrajući da će se i ovako izrečenom kaznom postići svrha kažnjavanja.

Ali, u obrazloženju presude navedeno je i kako je Ratko prekršajno kažnjavana osoba. Ipak, olakšavajuća okolnost mu je bila da ga dosad nisu ulovili pijanog za volanom.

Presuda je odmah postala pravosnažna, pa policija i Ratko na nju više ne mogu da se žale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA