Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta do sada znamo o ubistvu mladića (19) u Sarajevu?

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Faris Pendek (19) je ubijen na mestu pucnjave, a dvojica njegovih prijatelja D. K. i E. R. su ranjena i prošli su s lakšim telesnim povredama

  • 0

U nedelju uveče, pola sata pre ponoći, ponovo je pala krv na sarajevskom asfaltu nakon što je 24-godišnjak iz vatrenog oružja usmrtio 19-godišnjaka nedaleko od glavne gradske saobraćajnice.

Medijska blokada iz tužilaštva i policije uneli su dodatni nemir među stanovnike Sarajeva jer satima nisu znali da li ubica šeta na slobodi ili ga je policija identifikovala. To je, nedavno pokušao da opravda ministar kantonalne policije Admir Katica koji je kazao da je "istraga sprovedena u tajnosti, u cilju zaštite samog procesa,".

Medijsko obraćanje je iskoristio i da "zamoli javnost za strpljenje".

Svađa u saobraćaju bila je razlog da osumnjičeni Adem Šuman potegne za vatrenim oružjem i puca na Farisa Pendeka i njegove prijatelje u automobilu Citroen.

To, kako Klix.ba saznaje, potvrđuju i prvi podaci iz istrage s obzirom da se Šuman i Pendek nisu poznavali od ranije niti su imali ikakve nesuglasice pre ovog nemilog događaja.

Faris Pendek (19) je ubijen na mestu pucnjave, a dvojica njegovih prijatelja D. K. i E. R. su ranjena i prošli su s lakšim telesnim povredama. Treći putnik u automobilu, na svu sreću, nije zadobio povrede.

Napadač je, prema prvim informacijama, nakon prepirke izašao iz vozila i pucao prema belom Citroenu u kojem su se nalazila četiri putnika, a zatim pobegao. Sve se odigralo na semaforu u naselju Otoka.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo "Pomoć učinitelju posle učinjenog krivičnog dela", uhapšeni su i E. G. (37) i M. S. (24), obojica iz Sarajeva, dok se osumnjičeni za ubistvo Adem Šuman sam predao policiji.

Oni su danas predati u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Sarajevske ulice svako malo su poprište vatrenih obračuna, paljevina automobila, razbojništava i nasilničkog i bahatog ponašanja.

Građani Sarajeva, očigledno s razlogom, mogu da strahuju i zbog "ružne reči" u saobraćaju, jer i zbog toga padaju mrtve glave.

Nadležni o svemu, već dugo vremena, samo ćute.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA