Vreme čitanja: oko 1 min.

Podignuta optužnica protiv Darinka Dumobića i njegovog sina

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podignuta optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Petrinje, sina i još trojice

  • 0
Darinko Dumbović Printscreen N1

Hrvatski Ured za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (Uskok) podiglo je optužnicu pred Županijskim sudom u Zagrebu protiv bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića, njegovog sina i još trojice preduzetnika zbog nameštanja poslova sa gradom oštećenim u zemljotresu krajem 2020. godine.

Tužilaštvo je, ne navodeći identitete, saopštilo da se okrivljeni terete za nezakonito pogodovanje i pomaganje u nezakonitom pogodovanju.

Uz Darinka Dumbovića i njegovog sina Darka, obuhvaćeni su Dejan Dobrečević iz firme Skela Banovina, Zlatko Zagorac iz firme Zagorac građevinski radovi i Goran Norković iz firme Pet plus gradnja.

Darinko Dumbović se optužnicom tereti da je, od oktobra 2019. do maja 2021., kao gradonačelnik Petrinje, dogovorio sa svojim sinom kao stvarnim šefom firme u kojem je osnivač bila njegova supruga da će u okviru svojih gradonačelničkih ovlašćenja obezbediti dobijanje unosnih poslova od Grada Petrinje.

Otac i sin Dumbović, stoji u optužnici, dogovorili su s Dobrečevićem, Zagorcem i Norkovićem da će njihove firme u postupcima javne nabave, a koji su od interesa za mlađeg Dumbovića, podnositi ponude te po njihovom odabiru prepustiti izvođenje radova firmi gradonačelnikovog sina.

Tako su u postupcima nabavke radova u četiri navrata najpre odabirane ponude Dobrečevića, Zagorca i Norkovića, koji su potom, u skladu s prethodnom dogovoru s Dumbovićima, prepuštali izvođenje radova firmi Darka Dumbovića.

Firma Darka Dumbovića je, dodaje Uskok, izvelo i naplatilo prepuštene radove pri čemu su Dobrečević i Zagorac, u skladu sa dogovorom, sačinili dokumentaciju kojom su prikrili učešće firme sina tadašnjeg gradonačelnika Dumbovića.

Na taj su način, naglašava se, firmi Darka Dumbovića omogućili dodelu poslova u vrednosti od 1,4 miliona evra, prenosi Hina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA