≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beba sa prelomom lobanje i krvarenjem na mozgu trenutno u stabilnom stanju: Još uvek misterija šta se dogodilo

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Tim stručnjaka koji je prati za sada nije indikovao eventualni operativni zahvat", rekli su iz KBC-a Rijeka

  • 0
Beba, ruka bebe Foto-ilustracija: pixabay.com

Beba od četiri meseca, koja je pre nekoliko dana primljena u bolnicu u Rijeci sa prelomom kostiju lobanje i krvarenjem u mozgu, trenutno je u stabilnom stanju.

"Možemo da kažemo da je beba stabilno, uz nastavak mera intezivnog lečenja. Tim stručnjaka koji je prati za sada nije indikovao eventualni operativni zahvat", rekli su iz KBC-a Rijeka, prenosi Dnevnik.

Podsetimo, policija je u sredu uveče dobila dojavu iz pulske Opšte bolnice koja je prva primila dete. Oni su naveli da se radi o teškim povredama glave.

Devojčica je stavljena u komu i hitno prevezena u riječku bolnicu.

Prema prvim informacijama, dete je bilo vitalno ugroženo, bez svesti i sa teškoćama u disanju.

Međutim, i majka bebe takođe je lošeg zdravstvenog stanja, pa se ne isključuje mogućnost da je pala s detetom koje je kasnije, zbog komplikacija, prevezeno u riječku bolnicu i sada je u komi.

Veštak sudske medicine tek treba da utvrdi šta se tačno dogodilo i s majkom i s bebom.

"Juče oko 12:55 u ležaljci je doneseno dete u pratnji majke i oca na Hitnu medicinsku pomoć ispostave Rovinj. Doktorka je utvrdila da se radi o detetu koje je lošeg opšteg stanja, bilo je bez svesti i otežano je disalo. Procena je da se radi o hitnoći i da je životno ugroženo. Odmah su krenuli u zbrinjavanje deteta. Napravili su ventilaciju s balonom i oksigenaciju. Išlo se na transport, a majka je išla s detetom. Svi napori tima bili su usmereni da se dete što bolje zbrine. U 13.20 dete je živo predato u Opštu bolnicu Pula", rekla je Tatjana Čemerkić, načelnica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije čiji je tim prvi spasavao bebu.

Policija još uvek utvrđuje kako je došlo do poveda s ozbirom na to da devojčica nema vidljive tragove nasilja na telu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA