Vreme čitanja: oko 1 min.

Titov telohranitelj uhapšen u Sarajevu?

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dž. K. uhapšen je zbog sumnje da je vršio finansijske malverzacije

  • 2
Bosanska federalna policija, Bosna, Sarajevo Foto: Marko Jovanović

Dž. K., telohranitelj šefa narko kartela Edina Gačanina Tita, uhapšen je jutros u Sarajevu, javlja Avaz. Titov telohranitelj uhapšen je u svojoj kući.

On je priveden zbog sumnje da je vršio finansijske malverzacije i druge kriminalne aktivnosti. Prema navodima Avaza, Dž. K. je nedavno došao iz Dubaija.

Kako navode, Titov telohranitelj je u decembru prošle godine i u avgustu 2022. godine bio hapšen, ali je ubrzo pušten na slobodu.

Narkobos Edin Gačanin Tito, kojeg je Dž. K. čuvao, sklopio je ranije sporazum sa tužilaštvom u Holandiji. Presuda se odnosi na uvoz dve pošiljke kokaina 2020. godine u ukupnom iznosu od više od 2.400 kilograma preko luka Roterdam i Hamburg i uvoz hemikalija za proizvodnju kristalnog meta.

Transport kokaina

Za Gačanina se piše da je rukovodio transportom kokaina u Evropu iz Perua, posebno od 2006. nadalje. DEA je 2017. o Gačaninu iznela informacije i okarakterisala da je vođa "Tito i Dino kartela", tzv. "super kartela" koji je delovao iz Dubaija i koji je sarađivao s irskim klanom Kinahan, italijanskim Rafaele Imperialeom i Ridouanom Tagijem.

Gačanin je uhapšen u Dubaiju prošle godine, kao i desetine drugih osumnjičenih. Holandija je tada zatražila njegovo izručenje jer je, na osnovu poruka na kodiranim aplikacijama koje je dešifrovala policija, on osumnjičen za umešanost u uvoz dve pošiljke kokaina i pošiljke hemikalija za proizvodnju kristalnog meta, za šta je sada osuđen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA