≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fotografije sa lica mesta: Velika akcija policije u migrantskom centru, čitav kamp na nogama

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika akcija policije u migrantskom centru u Blažuju, čitav kamp na nogama

  • 0
Racija policije Kantona Sarajevo u migrantskom kampu Foto: Kllix.ba/I.Š.

Trenutno se na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Blažuj kod Sarajeva sprovodi velika akcija MUP-a Kantona Sarajevo, javlja Klix.ba.

U akciji učestvuje veliki broj policijskih službenika, među kojima su i specijalci, a kako nezvanično saznaje taj portal, akcija podrazumeva totalni pretres čitavog kampa.

U pitanju je racija šireg lokaliteta Centra, kojom je izvršeno privremeno ograničenje slobode kretanja unutar Centra, te pregled osoba, stvari i prostorija u cilju pronalaska lica onih tu nelegalno borave kao i pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih dela ili mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i zaposlenih u Centru.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS vrše pretres osoba, stvari i prostorija s ciljem pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika i drugih predmeta koji mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i zapoelsnih u Centru, ili potiču iz izvršenja krivičnih dela", rekla je Mersiha Novalić, portparolka MUP-a KS.

Inače, sarajevska policija, IOM, kao i Služba za poslove sa strancima održavaju red u migrantskim kampovima, međutim ti kampovi "žive" na jedan poseban način s obzirom na različitosti migranata, a to dokazuje i postojanje grupa i njihovih vođa, zbog čega veoma često dolazi do sukoba različitih grupa unutar samog kampa.

Fotoreporter portala Klix.ba je bio na licu mesta, gde je zabeležio policajce u akciji koji su pretresali prostorije unutar kampa.

Više informacija o rezultatima ove akcije biće poznato nakon što se okončaju operativno taktičke radnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA