≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar pravde Severne Makedonije najavio: Izručenje osumnjičenog za ubistvo male Vanje je pitanje dana

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministri pravde Makedonije i Turske, Krenar Loga i Jilmaz Tunč, razgovarali su danas u Ankari o postupku izručenja državljanina Severne Makedonije Ljupča Palevskog prvoosumnjičenog za dvostruko ubistvo i otmicu

  • 0
Vanja Gorčevska Panče Žežovski Lupče Palevski Severna Makedonija Foto-montaža: Foto: Facebook/Zorica Gjorcevska, Facebook/Pance Zezovski, Privatna arhiva, Telegraf.rs, Shutterstock

Ministri pravde Makedonije i Turske, Krenar Loga i Jilmaz Tunč, razgovarali su danas u Ankari o postupku izručenja državljanina Severne Makedonije Ljupča Palevskog prvoosumnjičenog za dvostruko ubistvo i otmicu.

Ministar Loga je za skopsku TV Telmu. rekao da su u pitanju dani kada će Palevski biti izručen Severnoj Makedoniji.

Iz makedonskog Ministarstva pravde je saopšteno da je ministar Loga turskog kolegu obavestio da je sudski proces protiv Palevskog završen i da se očekuje završetak administrativnih postupaka, a nakon toga i njegovo izručenje.

Navodi se da je Loga zahvalio Tunču na brzoj reakciji i hapšenju Palevskog i istakao da je to dobar znak za društvo, da kazni one koji su počinili zločin.

Ljupčo Palevski Palča je u Severnoj Makedoniji osumnjičen za ubistvo maloletne Vanje Đorčevske i penzionera iz Velesa Panča Žežovskog.

Severna Makedonija je za njim raspisala poternicu nakon što je utvrđeno da je on pobegao najpre u Bugarsku, a potom u Tursku.

Ovaj zločin se dogodio početkom decembra prošle godine u trenutku dok su policija i vlasti maksimalno bili angažovani na organizaciji i održavanju ministarskog samita Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) u Skoplju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA