Vreme čitanja: oko 1 min.

Dete u sarajevskom vrtiću zadobilo povrede na neutvrđen način: Policija istražuje, roditelji ljuti

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Otišli smo u vrtić, tamo sve negiraju. Kontaktirali smo prvo policiju u Dobrinju", rekao je otac devojčice

  • 0
Vrtić Poletarac Foto: RINA/ilustracija

U vrtiću Žubor u Sarajevu došlo je do neprijatne situacije kada su roditelji 18-mesečne devojčice dobili poziv iz ustanove u kojem su obavešteni da njihovo dete ima "neutvrđene povrede".

Roditelji su devojčicu odmah odvezli na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gde su je doktori pregledali.

"Doktori su utvrdili da ima povrede na licu i ramenu, od noktiju. Dete je napadnuto, ali ne znamo ko ga je napao. Otišli smo u vrtić, tamo sve negiraju. Kontaktirali smo prvo policiju u Dobrinju, pa je onda ceo slučaj prebačen na PU Novi Grad Sarajevo u Švrakinom Selu. Smatramo da se nešto skriva jer nam govore nebulozne priče", rekao je otac devojčice Irfan Hasković za N1.

O slučaju se oglasila i policija.

"Dana 08.02.2024. godine oko 17:30 časova u PU Novi Grad pristupio je građanin I. H. koji je prijavio da je od strane vaspitačice u vrtiću "Žubor", ulica Teheranski trg, područje opštine Novi Grad, obavešten putem telefona da su na njegovom detetu primećene povrede koje su ostale na neutvrđen način. Nakon toga, roditelji su dete odveli na pregled, a onda se uputio u policiju gde su obavili razgovor. Policijskim službenicima je predat i lekarski nalaz deteta, o čijem sadržaju, s obzirom da je reč o detetu, Uprava policije ne može iznositi detalje. Policijski službenici su odmah obavestili dežurnog tužioca koji je izdao usmenu naredbu da se I. H. sasluša, što su policijski službenici i uradili. Dana 09.02.2024. godine o svim utvrđenim činjenicama, kao i o prikupljenom materijalu, obavešten je dežurni tužilac KTKS koji je naložio da se celokupni predmet dostavi Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na uvid i tužilačku odluku", navodi se iz MUP-a KS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA