Vreme čitanja: oko 1 min.

Potresni prizori nakon požara u Baru u kojem je stradalo i troje dece: Proglašen dan žalosti

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U požaru stradale četiri osobe, među njima dve maloletne i devetnaestogodišnja devojka

  • 1
Požar vatrogasci noć Foto: Shutterstock

U stravičnom požaru koji je pred zoru buknuo u Baru, u naselju ispod brda Volujica stradale su četiri osobe, među kojima i dve maloletne i jedna 19-godišnja devojka.

Kako prenose Vijesti, u požaru je stradala i jedna ženska osoba, a jedna osoba zadobila je blaže opekotine.

Još se ne zna uzrok požara koji je izbio u ranim jutarnjim satima.

Tužiteljka Mirjana Tankosić Vučinić, koja je jutros bila na licu mesta, kazala je kako se nezvanično pretpostavlja da je uzrok požara peć na drva.

"Zajedno sa veštakom za požare i eksplozije sam izašla na lice mesta. Sa nama je bio i veštak elektro struke. Tom prilikom smo našli totalno izgorele barake i četiri ugljenisana tela. Nezvanično se pretpostavlja da je uzrok požara peć na drva. Nakon davanja nalaza mišljenja veštaka za požare i eksplozije znaće se tačan uizrok", rekla je tužiteljka.

 

Uviđaj je završen, a tela su odneta na obdukciju. Službenici na licu mesta rekli su da će se uzrok požara znati za dva do tri dana.

 

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja poziv su dobili u 4.35 časova.

"Vatra je zahvatila nekoliko objekata. Ekipa barskih vatrogasaca je na lice mesta stigla sa nekoliko vozila, a tokom akcije gašenja požara pronađena su četiri, neidentifikovana tela“, saopšteno je Radio Baru i Bar Infu iz policije.

Predsednik Opštine Bar, Dušan Raičević proglasio je 16. februar za Dan žalosti u opštini Bar povodom tragičnog događaja.

"Duboko potreseni vešću o stradalima u požaru koji je jutros u ranim jutarnjim časovima zahvatio stambene objekte u naselju ispod Volujice, ovim aktom želimo izraziti iskreno saučešće porodicama žrtava i celoj zajednici koja je pogođena ovom neizmerno velikom tragedijom", navodi se u saopštenju Opštine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA