≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Devojka preživela nezamislive stvari od svog dečka: Davio je, grizao, držao za vrat preko balkona, silovao...

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kada je konačno uspela pobegne i potražiti spas kod roditelja, bila je prepuna povreda, ponižena i uništene psihe

  • 2
Nasilje nad decom tuca silovanje porodično nasilje dete Foto: Shutterstock

Fitnes trener Marko L. već se godinu dana nalazi iza rešetaka zatvora Remetinec i tamo će, ali u Centru za dijagnostiku, dočekati svoj 36. rođendan. Naime, on je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici ipak odlučio da prizna krivicu za sve užase koje je priuštio svojoj tadašnjoj devojci tokom tri i po godine suživota - a reč je o silovanju, nasilju u porodici i tri krivična dela nanošenja lakših povreda.

"Primio sam i razumeo pouku o pravima kao i optužnicu. I smatram se krivim. U celosti priznajem izvršenje svih krivičnih dela za koja me se tereti. Jako mi je žao zbog svega i zbog svega toga se i kajem. A posebno jer se žrtva osećala na način kako je u svom iskazu opisala. Nastojaću da mi se tako nešto ubuduće više nikad ne ponovi", rekao je u svoju odbranu sudskom veću optuženi, nakon čega je nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

Dosuđenu visinu kazne predložio je velikogorički tužilac u svom završnom govoru pritom navodeći niz otežavajućih, ali i olakšavajućih okolnosti. Vreme provedeno u istražnom zatvoru optuženom, inače školovanom hemijskom tehničaru, biće uračunato u celokupno robijanje. Oslobođen je plaćanja sudskih troškova, te će mu biti vraćen ajfon.

"Molim da me se ranije uputi na izdržavanje kazne pre nego što presuda postane pravosnažna", zavapio je za kraj optuženi, kom uslovi boravka u remetinečkom zatvoru očigledno teško padaju. U međuvremenu je prodao dva vozila koja je imao, a kako saznaje Jutarnji, psa s kojim se slikao i objavljivao fotografije po društvenim mrežama poklonio je u dobre ruke jer je očigledno bio svestan svog ponašanja i da će duže biti iza rešetaka.

Nezamislivo mučenje i iživljavanje

A ono što je radio nesrećnoj devojci koja bi se tresla svaki put dok je opisivala svoje patnje i agoniju koju je prošla i odgovarala na kišu pitanja kako bi se sve detaljno rasvetlilo, najblaže je rečeno horor.

Taj horor datira od kraja 2019. pa sve do 8. februara prošle godine, kada je u svom stanu devojku vređao i omalovažavao gnusnim izrazima. Bio je i fizički nasilan prema njoj.

Tokom jedne vožnje u automobilu udario je njenom glavom o staklo jer "od nje nije video saobraćaj". Znao ju je šamarati, udarati pesnicom, grebati noktima po glavi i telu. Zbog njega je bila prepuna podliva.

Razloge za svađu pronalazio je u svakom detalju, pa i kad su na primer kupovali u pekari, jer tada ju je gađao bocom koka kole. Šutirao ju je po podu, udarao nogama, pretio bacanjem s vrha solitera, te ju je jednom prilikom ugrabio za vrat i podigao preko balkonske ograde, pa je užasnuta devojka nekoliko sekundi visila nad provalijom zgrade.

Navlačio ju je po stanu, radio giljotine na vratu, klečao joj na prstima i gađao je čašom, pa čak i makazama.

Jednom ju je ugrizao za ruku, a kad mu je rekla da ga napušta i počela da sakuplja svoje stvari, on je uzeo suzavac i poprskao je po licu. Pretio joj je i da će u prostoriji za patike biti zatvorena pet dana bez hrane i vode i da će u njoj vršiti nuždu...

Kad je uspela pobegne i potraži spas kod svojih roditelja, bila je prepuna povreda, bespomoćna, ponižena i uništene psihe.

Na sve to ju je, prema prijavi i presudi, sredinom 2020. i silovao.

Mučno svedočenje devojke

Tokom istrage ispitani su mnogobrojni svedoci, a žrtva je saslušavana putem videolinka. Ne bi li bili sigurni u svaki stravični detalj optužnice, napravljeno je i nekoliko veštačenja među kojima i psihološko-psihijatrijsko same žrtve, upravo kako bi se otklonila svaka sumnja u njezin stravičan iskaz.

Inače, paralelno s ovim postupkom, na prekršajnom odeljenju novozagrebačkog suda sudilo mu se i zbog oružja koje je kod njega pronađeno i u tom je slučaju, kako saznaje Jutarnji, nepravosnažno oslobođen jer je navodno za isto imao potrebne dozvole.

Inače, Marko L. je pre nekoliko godina izašao na naslovnici jednog od najpopularnijih fitnes časopisa, a bio je i jedno od zaštitnih lica priloga "Minute za Vas", koji je propagirao svakodnevnu fizičku aktivnost i koji se emitovao u sklopu emisije "Dobro jutro Hrvatska".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moni

    15. februar 2024 | 19:15

    Ma mučenik se boji da ga neko napolju nelikvidira, što je i zaslužio...stoka ortodoksna...

  • Ace

    15. februar 2024 | 19:45

    Mora da je bila velika ljubav u pitanju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA