≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otac se oprostio od Luke, sina jedinca koji je mučki ubijen na ulici: Ubica stajao sa nožem nakon krvavog pira

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Splitska policija privela i braću osumnjičenog

  • 0
Depresija tuga Foto: Pixabay

Split je potreslo ubistvo mladića Luke B. (22) koji je sinoć nožem ubijen na Mažuranićevom šetalištu.

Gradom kruži i vrlo uznemirujući snimak s prozora zgrade pred kojom se dogodilo ubistvo. Snimak je nastao neposredno nakon ubistva, a na njemu se vidi kako 31-godišnji osumnjičeni stoji s velikim nožem u rukama, dok mladić kojeg je ubo u prsa leži pod njim na tlu.

U pozadini neko viče ‘"zovi hitnu", dok muškarac s nožem u rukama samo stoji u mestu. Ubodeni mladić umro je na putu za bolnicu. U KBC-u Split pokušavali su 45 minuta da ga reanimiraju, ali bezuspešno.

Policija je, kako je objavila Slobodna Dalmacija, nož kojim je mladić ubijen pronašla u stanu osumnjičenog. Nož je ukupne dužine 37 centimetara, a sama oštrica noža je 24 centimetra. Uhapšeni u policiji nije govorio ništa, a po službenoj dužnosti ga brani splitski advokat Darko Stanić koji nije hteo da daje izjavu.

"Više desetina puta hapšen zbog tuča, razbojničkih krađa, narušavanje javnog reda i mira, droge... Ma ima toga preko tridesetak slučajeva, a koliko je odležao, ne znamo jer nama se čini da nikada nije odlazio s ulice", rekli su za Slobodnu poznanici osumnjičenog.

"Video sam lokvu krvi, govore mi: 'Brat ti je ubio nekoga'"

Uz dva starija brata, policija je privela i trećeg brata osumnjičenog, Ivana, ali su ga ubrzo i pustili. Sumnjali su da je i on učestvovao u sukobu koji je nastao kada su braća od grupe mladića tražili novac. Nakon što su ih odbili, stariji se uputio kući, uzeo nož i usmrtio mladića na ulici. Hitna pomoć stigla je za par minuta, ali za mladića nije bilo spasa.

"Šetao sam se ovde, video lokvu krvi i dva policajca. U čudu sam stao i govorim - što je ovo? A oni govore - brat ti je ubio nekoga", ispričao je za RTL Danas brat osumnjičenog Ivan R.

Od ubijenog mladića se oprostio otac

Ubijeni 22-godišnjak je do pre nekoliko godina trenirao i igrao fudbal, a poslednjih je godina zarađivao radeći u teretani svog strica na splitskim Mejašima. Prijatelji i poznanici ga hvale kao dobrog mladića koji nije pravio nikakve probleme.

Od njega se u subotu na društvenim mrežama oprostio otac. Njemu i supruzi bio je jedinac.

"Sine dragi neka te čuvaju anđeli na nebu", napisao je otac.

Na mestu ubistva su bele ruže i lampioni.

Osumnjičenog povezuju s bratom Filipa Zavadlava

"U trenutku kad je osoba došla u bolnicu, već su bili svi vitalni znakovi van funkcije, i disanje i cirkulacija i puls. Tako da nismo mogli ništa drugo nego odmah da pristupimo oživljavanju", objavio je šef Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split Josip Krnić.

Na vratima ulaza, iz kojeg je noćas osumnjičeni istrčao s nožem oštrice 24 centimetara i oduzeo život mladiću (22), još su vidljivi tragovi krvi.

Muškarca (31), kojeg policija dovodi u vezu s ovim krivičnim delom, kao i njegovu braću, navodi RTL, povezuju i s bratom Filipa Zavadlava koji je pre pet godina počinio trostruko ubistvo u Splitu. Poslednjih godina često su ih viđali u društvu Filipovog mlađeg brata Stanislava, a svi imaju i podeblji policijski dosije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA