Vreme čitanja: oko 1 min.

Majka iz Hrvatske osuđena jer je vređala sina zbog slabih ocena: "Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na sudu se branila da je bila revoltirana njegovim slabijim ocenama i agresivnijem ponašanju, kao i odustajanjem od učestvovanja u vanškolskim aktivnostima

  • 2
Besna ljuta majka žena đak učionica Foto-kolaž: Shutterstock

Majka (50) proglašena je krivom i osuđena jer je u SMS-ovima vređala sina (18) zbog loših ocena, javlja Danica.

Prema presudi, majka je lani u septembru u Karlovcu počinila psihičko nasilje u porodici jer je slala poruke putem aplikacije WhatsApp sinu vređajući ga pogrdnim rečima.

"Srami se psihopato bolesni, š******. Gadiš mi se, ubij se đ**** jedno, baci se pod voz da ispadne da si žrtva. Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti", napisala je majka sinu.

Na sudu se branila da je bila revoltirana njegovim slabijim ocenama i agresivnijem ponašanju, kao i odustajanjem od učestvovanja u vanškolskim aktivnostima.

Kazna 320 evra

"U očaju sam zaista sinu slala poruke putem aplikacije WhatsApp u kojima sam ga vređala pogrdnim rečima koje su navedene u optužnici i kojih se sramim", rekla je majka.

Sin je na ročištu rekao da ga je "uznemirio navod u kojem mu majka govori da se baci pod voz i da se ubije, ali to nije povredilo moje dostojanstvo".

"Želim da se naši odnosi normalizuju. U međuvremenu sam se odselio u studentski dom i sada studiram u Zagrebu", zaključio je sin.

Majka je, inače, visokoobrazovana osoba i dosad nije prekršajno kažnjavana. Sutkinja ju je kaznila s 300 evra i mora platiti 20 evra troškova postupka. Presuda je nepravosnažna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    25. februar 2024 | 21:49

    Prvo zasto nam pisete uporno o tom narodu koji nas ne zanima? Drugo, gledajuci sa aspekta coveka i majke ova zena je bolesna i za ludnicu i trece njima je bolest utkana u dnk tako da mrze sami svoje a zamislite koliko krvnicki mrze nas od pamtiveka

  • Ana

    25. februar 2024 | 21:49

    Sramotno ponasanje majke, a pri tom vrlo uobicajeno za Balkanske roditelje. Nece dugo proci, ona ce ostariti i biti zavisna od njega, a onda ce se cuditi zasto ga nema da joj se nadje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA