Vreme čitanja: oko 1 min.

I Pantović napustio PES: Dešavaju se pojave suprotne demokratskim principima

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Pre nešto više od godinu dana, kada drugi nisu hteli, neki nisu smeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsednika OO PES Bar. Moje namere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike", kazao je Pantović za Vijesti

  • 0
Amir Hamzagic

Predsednik Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad (PES) u Baru Miloš Pantović danas je podneo ostavku na sve funkcije u stranci, uključujući mesto predsednika tog odbora, mesto u Glavnom odboru PES-a, kao i na članstvo u partiji.

"Pre nešto više od godinu dana, kada drugi nisu hteli, neki nisu smeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsednika OO PES Bar. Moje namere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike", kazao je Pantović za Vijesti.

On je dodao da, s obzirom na to da je jedan od njih istupio iz PES-a, a da se u toj stranci "dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima", kao i da na te pojave on ne može da utiče, oseća delimičnu odgovornost i podnosi ostavku.

On nije hteo detaljnije da komentariše ovaj potez, kao ni unutrašnje odnose u PES, navode Vijesti.

Ta stranka je saopštila da je njen Izvršni odbor na današnjoj sednici konstatovao da su, zbog kršenja odredbi Statuta, raspušteni odbori u Podgorici i Baru, kao i da Odbor Glavnog grada nije zasedao više od godinu.

Zamenik predsednika PES-a i predsednik Crne Gore Jakov Milatović podneo je u subotu ostavku na sve funkcije u partiji.

Milatović je u objavi na mreži X objasnio da ostavku podnosi zato što je dosadašnji način rada PES suprotan obećanom i vrednostima koje je imao na umu prilikom njegovog stvaranja.

Ministar pravde Crne Gore Andrej Milović isključen je danas iz Pokreta Evropa Sad, a na sednici Predsedništva je konstatovana i ostavka Jakova Milatovića na mesto zamenika predsednika PES-a.

"Pozicija Milovića u Vladi Crne Gore biće otvorena uoči planirane rekonstrukcije, a u skladu sa ostvarenim rezultatima u oblastima vladavine prava i evropskih integracija", saopšteno je ranije danas iz PES-a.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA