≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Drama u Hrvatskoj, učenik ispao kroz prozor škole: Jedni tvrde da je skočio, a drugi da se okliznuo

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U toku su razgovori sa svim svedocima kako bi se rekonstruisalo kako je došlo do pada

  • 0
Prozor Ilustracija: Pixabay

Mirno mestašce Ludbreg danas nešto prije podne uznemirile su sirene vozila hitne pomoći nakon što je poslat dramatični poziv u pomoć zbog pada školarca s prozora prvog sprata zgrade Osnovne škole Ludbreg, javlja Jutarnji list.

I dok se još utvrđuju sve okolnosti nesretnog slučaja, kom su svedočile i druge osobe i koje su ostale užasnute, direktor ludbreške osnovne škole Tihomir Horvat poslao je kratko saopštenje za javnost.

"Tokom prepodneva u Osnovnoj školi Ludbreg dogodio se nesrećan slučaj kada je učenik skočio kroz prozor s prvog sprata škole pri čemu se povredio. Učeniku je pružena lekarska pomoć u Opštoj bolnici Varaždin. Škola je odmah obavestila PU varaždinsku, osnivača škole Varaždinsku županiju, Ministarstvo nauke i obrazovanja, a pozvali smo i njihov Stručni tim za psihološke krizne intervencije. Zbog zaštite identiteta maloletne osobe nisam u mogućnosti da dam detaljnije informacije te molim medije da vode brigu o zaštiti prava maloletnih osoba, saopštio je direktor.

Nakon radnika Hitne pomoći u školu je stigla i policija kako bi utvrdila sve okolnosti nemilog događaja.

U toku su razgovori sa svim svedocima kako bi se rekonstruisalo kako je došlo do pada, a poslednji u nizu informativnih razgovora obaviće se s povređenim dečakom, koji pohađa viši razred osnovne škole. Razgovor s njim vodiće se u prisustvu roditelja i psihologa, ali nakon što se za to stvore uslovi i kada to bude dozvoljavalo njegovo zdravstveno stanje. A prema poslednjim informacijama, kako saznaje Jutarnji, školarac je van životne opasnosti.

"Nisam video kad se to dogodilo, ali sam čuo da je maloletnik slučajno pao dok je sedeo na prozoru. Okliznuo se i pao. Često deca znaju da sede na ivici prozora u pauzi tokom nastave ili se znaju naginjati kroz prozor kako bi dohvatili nešto što im neko odozdo baca. Uglavnom, užasnuti smo. Postavlja se pitanje odgovornosti same škole u tim slučajevima jer to su situacije kojima svedočimo često i leti i zimi. Prozori se otvaraju. Škola je, uglavnom, preduzela sve mere da se primire sva dečica koja su tome svedočila i za to saznala", kaže za Jutarnji jedan Ludbrežanin čije dete pohađa tu školu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA