≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nestali bogati Dubrovčanin pronađen raskomadan, ubicu uhvatili s lopatom u rukama: Rešen misteriozni slučaj

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ubica uhvaćen dok je prekopavao mesto gde su zakopani ostaci imućnog Dubrovčanina

  • 0
Ašov lopata ubistvo Foto-ilustracija: Shutterstock

Pojavili su se novi detalji o raspletu brutalnog ubistva koje je najpre vođeno kao slučaj nestanka čoveka koji je u svom vlasništvu imao brojne vredne nekretnine u centru Dubrovnika. Nestanak 58-godišnjeg Tonija Žerarda prijavljen je 22. februara 2022. godine, piše Index.hr.

Sad je otkriveno da je 58-godišji Žerard, u dubrovačkim krugovima zvan i Tonko Zec, ubijen. Sumnja se da je prodaja pomenutih nekretnina bila motiv ubistva.

Juče, kada je objavljena informacija da su zbog sumnje da su ga još početkom 2022. lišili života, uhapšeni bivši supružnici, nije bilo poznato je li Žerardovo telo pronađeno. Sada je N1 iz izvora bliskih ovom slučaju dobio potvrdu da je otkriven raskomadan.

Da su ga ubili upravo zbog vrednih nekretnina u Dubrovniku, koje su mu otuđene i rasprodate, osumnjičeni su Marina Šnajder, 61-godišnja dizajnerka iz Samobora, i njen 57-godišnji bivši muž Verner Trautman. Nakon privođenja dizajnerke, kojoj se već sudi zbog falsifikovanja punomoći i ugovora o doživotnom izdržavanju sklopljenog sa Žerardom, izjavila je da nije kriva za njegovo ubistvo.

Uhvaćen dok je prekopavao mesto gde su zakopani ostaci imućnog Dubrovčanina

Prema pisanju Jutarnjeg, Verner Trautman (57), poslednjih dana bio je pod lupom zagrebačkih kriminalista zbog sumnjivog ponašanja i konstantnog nošenja lopate u automobilu, što je ukazivalo na moguću svest o nadzoru istrage koja se tiče njega i njegove partnerke, Marine Šnajder (61). Istraga je bila usmerena upravo na nestanak imućnog Tonija Žerarda.

Nakon detaljnog proučavanja kupoprodaje Žerardovih nekretnina, za koju se utvrdilo da je sprovedena na osnovu falsifikovane dokumentacije, rasla je sumnja da su Trautman i Šnajderova, zbog neverovatne gramzivosti, ubili Žerarda iz koristoljublja, ali i da bi prikrili drugo krivično delo, pa su u tom pravcu sudskim putem aktivirane posebne dokazne radnje i sve što je Trautman činio nadziralo je budno oko istražitelja u maksimalnoj tajnosti.

Tako su ga, kako je saznao Jutarnji, uočili u punom zamahu, u blizini popularnih Hoto vila i ne toliko daleko od jednog od obližnjih jezera, kako kopa na jednoj travnatoj površini, prekopava, pa opet kopa. U tom trenutku nije bilo jasno da li je ostatke hteo da premesti ili je imao neke druge namere, ali list navodi da je itekako dobro znao da se na dubini od 60-ak centimetara krije strašna tajna koju su zakopali i usput prikrili mahinacije s nekretninom koju su, prevarom i uz pomoć falsifikovane dokumentacije, bez znanja vlasnika prodali za vrtoglavih 400.000 evra.

Pronađeni lobanja i bedrena kost

Novac su podelili, a vlasnik popularnog lokala u Dubrovniku završio je naprasno, na jeziv način, pod zemljom. Barem tako sumnjaju istražitelji koji su, nakon što su zatekli Trautmana u kopanju, odlučili da krfenu u akciju hapšenja. Krajem prošle sedmice ujedno je odrađena ekshumacija ostataka tela na toj lokaciji te su, prema objavljenim informacijama, tada pronađeni lobanja i bedrena kost.

Navedeni posmrtni ostaci poslati su na veštačenje, a policijski pas neumorno je nastavio da njuška teren u potrazi za ostalim dokazima. Gde je, pak, novac koji su navodno protivpravno prisvojili i jesu li dirali Žerardove bankovne račune, pokazaće, između ostalog, istraga koju je pokrenulo velikogoričko tužilaštvo.

Po okončanju istrage, kako je objavljeno, policija je podnela krivične prijave za ubistvo iz koristoljublja i prikrivanje drugog kviričnog dela, te im preti, ako dođe do optužnice i suđenja, nekoliko decenija iza rešetaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA