Vreme čitanja: oko 1 min.

Otac ubijenog Luke održao govor na protestu u Splitu: "Ne želim da ijedan roditelj više ovako pati"

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Splitu održan protest zbog ubistva mladog Luke Bančića

  • 0

Ispred Županijskog suda u Splitu danas je održan mirni protest zbog ubistva 22-godišnjeg Luke B. u noći između petka i subote.

Protest je održan pod nazivom "Danas Luka, sutra Ja", a na društvenim mrežama je objavljen plakat sa pitanjem: "Ko je iduća žrtva pravosudnog sistema".

Otac ubijenog Luke pozvao je ranije sve da se danas pojave na protestu, jer, kako je rekao, ne želi da se ikome više dogodi ovako nešto.

"Ne želim da ijedan roditelj više ovako pati, oseti bol i tugu, a da se zločincu ne izrekne adekvatna kazna", poručio je ranije Toni B. otac ubijenog mladića.

Na protestu je zahvalio svim građanima na podršci.

"Pomogli su mi da krenem dalje. Sva snaga i sve poruke gurnuli su mene i suprugu da ostanemo jaki i čvrsti te da se izborimo za sve što sledi", zaključio je Toni.

Prema pisanju hrvatskih medija, ispred Županijskog suda okupila se velika grupa građana, a nadaju se da će se njihova poruka daleko čuti i da će se zakon menjati da bi se počinitelj adekvatno kaznio.

Ubici Luke Bančića određen jednomesečni pritvor i on se nalazi u istražnom zatvoru, a za sada se tereti za obično ubistvo za šta bi mogao da dobije od pet do 20 godina zatvorske kazne.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA