Vreme čitanja: oko 1 min.

Pendarovski sakupio potpise za kandidaturu na predsedničkim izborima

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored Pendarovskog i Siljanovske-Davkove, još pet kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u Severnoj Makedoniji prikupilo je potreban broj potpisa za podnošenje kandidature

  • 0
Predsednik Aleksandar Vučić,  predsednik Severne Makedonije Steva Pendarovski Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski prikupio je danas potrebnih 10.000 potpisa građana za kandidaturu na predstojećim predsedničkim izborima, a isto je učinila opoziciona političarka iz partije VMRO DPMNE Gordana Siljanovska-Davkova.

''U rekordnom roku, za manje od pet sati, prikupljeno je 10.000 potpisa građana koji podržavaju kandidaturu za drugi mandat predsednika Steve Pendarovskog'', saopšteno je iz kabineta predsednika Severne Makedonije.

Lider VMRO DPMNE Hristijan Mickoski saopštio je da je Silijanovska-Davkova sakupila više od 15.000 potrebnih potpisa, prenose severnomakedonski mediji.

Pored Pendarovskog i Siljanovske-Davkove, još pet kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u Severnoj Makedoniji prikupilo je potreban broj potpisa za podnošenje kandidature, i to ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani, gradonačelnik Gostivara Arben Taravar, gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski, lider i kandidat stranke ''Znam - Za našu Makedoniju'', gradonačelnik skopske opštine Karpoš i lider stranke ''Grom'' Stevčo Jakimovski i Biljana Vankovska, koja ima podršku stranke ''Levica''.

Pendarovski je na predsedničkim izborima pre pet godina bio zajednički kandidat vladajuće koalicije SDSSM i DUI i u drugom krugu pobedio Siljanovsku-Davkovu, koja je i tada bila kandidat opozicione VMRO DPMNE.

Prvi krug predsedničkih izbora u Severnoj Makedoniji biće održan u 24. aprila, a drugi u 8. maja, zajedno sa parlamentarnim izborima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA